sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Se jokakeväinen inventaario


Pikkusen on jo mietitty viljelysuunnitelmia tulevalle kesälle. Uskaltauduin kurkistamaan siemenlaatikkoon.. Kuvissa näkyy suurin osa (muttei kaikki) hyötysiemenistä, kukkia on sitten vielä vähintäänkin samanlainen satsi. Joku taitaa olla sukua hamsterille.. Esim. noita tomaatinsiemenpussukoita on lähemmäs kakskymmentä, paprikoita melkein yhtä paljon, kaikenlaisia vihanneksia ja yrttejä pussitolokulla. Tomaatteja tuli ostettua paljon monenlaisia silloin, kun siirsin kasvihuoneen pois pellolta ja luomuvalvonnasta. Iski ihan vallaton lajikehurmos kun pystyikin yhtäkkiä viljelemään mitä vain lajikkeita. Vaikka eipä niitä sitten tullut oikein viljeltyä, kun kasvihuone on mitä on, ja lisäksi vielä kaikki kesän kiireet häiritsee harrastuksia..Kunnon kasvihuone on vieläkin haavelistalla, eikä näytä että siitä tänäkään vuonna totta tulee, joten piti keksiä erilainen ratkaisu siihen, miten voin kasvattaa tomaatteja. Siis avomaalla! Voi mikä älynväläys! Valkkasin lajikkeista kylmänkestävimmät, ja toivon että saan ne tänä vuonna ajoissa purkkiin ja lopulta maahan asti. Luomut laitan peltoon ja epäluomut etelänpuolen seinustalle. Tänä kesänä meillä herkutellaan omilla tomaateilla


Tomaattien lisäksi valitsin siemenistä kaikki ne, mitkä suunnitelman mukaan pääsee kasvatukseen tänä vuonna. Nämä alimman kuvan muutamat pussilliset siis.. Toivottavasti kasvimaalle voi oikeesti jotain istuttaa, viime kesän se oli "avokesannolla" käsistä lähteneen juolavehnäongelman vuoksi. Kesannointi ei onnistunut oikein kunnolla, koska traktoriyhdistelmä on vähän liian järeä peli noin pienelle alalle, käsin ei ole aikaa eikä voimia hommaa tehdä, ja välimuotoa ei ole saatavilla. No, nämä siemenet siis on jokatapauksessa peltoon menossa, jonkunasteista omavaraisuutta siintelee toiveissa loppukesäksi. Lisäksi ostoslistalla on vielä kymmenisen eri lajia, mm. ne ison mittakaavan porkkanat, palsternakat ja punajuuret, mitä viljellään ihan myyntiin asti. Näyttää siltä että se kellari pitäisi nyt viimeinkin rakentaa..

3 kommenttia:

Luja Perhe kirjoitti...

Vaikuttava määrä ;)

Katja kirjoitti...

Vastaavaa inventaariota olen tehnyt :D Joku luontainen hamsteri iskee aina siementen kanssa. Ja joku viehätys siinä kaikenlaisten uutuuksien kokeilussa on. Eikä usein tavoitteena edes ole huima sato, vaan se itse kokeilu.
Minulla on nyt ekaa kertaa kokeilussa kasvihuoneen ulkopuolella menestyvä tomaatti. Odotan siltä paljon, ja ajattelin tuoda kokeiluun siskollekin sinne teidän leveysasteille.

Susanna kirjoitti...

Hieno varasto siemeniä! Minäkin tein inventaarion ja totesin joutuvani/pääseväni siemenkaupoilla :)