maanantai 1. kesäkuuta 2015

Toukokuun kukat


Kun olin kesäkukkapuutarhalla töissä, asiakkaat tuli ostelemaan koulunpäättäjäisjuhlapäiväksi isoja amppeleita ja muita koristeita, koska eihän pihalla vielä yhtään mikään kuki. No jaa.. Meillä ainakin kukkii toukokuussa jo vaikka ketkä, vaikka kevät onkin ollut tosi myöhässä. Aiemmin esiteltyjen lisäksi kaikki vuokot (tuo Monstrosa on tosi hassu) ja ruudulliset kirjopikarililjat (istutin muistaakseni viime syksynä valkoisiakin, en vain ole vielä löytänyt minne).



Sinisiä kevätkaihonkukkamattoja on melkein joka penkissä ja vähän jo nurmikollakin, ja pikkutalvio aloittaa kukintaa syreenien juurella, siirsin sitä muutaman tupsun tammenkin alle metsäpuutarhaan vuokkojen kaveriksi.



Vuosia sitten istutetut hyasintit jaksaa vielä työntää muutaman kukan. Kylmänkukka jonka piti olla se Papageno, olikin osta kaksi maksa yksi -versio, sillä samassa puskassa on sekä valkoinen yksinkertainen kukka että violetti tyyppi jolla on enemmän terälehtiä.



Kaunokaiset on kokonaan hävinneet kukkapenkistä, sen sijaan nurmikolla niitä on muutamia. Tuomet ehtivät avata kukkansa just toukokuun puolella, ensimmäiset päärynätkin ihan melkein. Nyt me tuoksutellaan kukkapuita ja odotellaan pörrien pörinää.

2 kommenttia:

Between kirjoitti...

Tänään juuri naureskelin kaunokaisille, kun ne näyttävät suorastaan valuvan kukkapenkistä kohti nurmikkoa.

Katja kirjoitti...

Bellikset on omapäisiä. Minulla on punaista kukkapenkissä ja sitä varjelen sillä sain taimet edesmenneeltä mummoltani. Mutta aina ei suostu pysymään siellä missä minä haluan.