lauantai 25. heinäkuuta 2009

Täällä taas

Nimittäin kasvihuoneessa. (Taas tämä haluaa laittaa kuvan poikittain, mutta eipä tuo mitään, selvää saa..) Kaikki kasvaa rehevästi. Ihan naurattaa kun vertaa alkutilanteesen, kun tomaatit oli niin pieniä ettei ovelta asti erottanut kasvaako säkeissä mitään.. Nyt 'Supersweet' ojentelee pitkiä kukkavarsiaan vesimeloniviidakkoon, ja tuntuu että melkein koko 8,2 neliötä on vihreän peitossa.


Hiphei! Eilen aamulla oli vesimelonissa yksi emikukka auennut, se töpsyteltiin ja iltapäivällä se oli jo kuihtumaan päin. Nyt seurataan palleron kasvua. Mietin vaan miten saan roudattua koko kasvusäkin sisälle sitten kun kasvihuoneessa on liian kylmää meloneiden kypsyä.. Tänään löytyi toisestakin vesimelonista vauvanalku. Sugar Baby. Siinä on raidat ja kaikki. Ja ihanat karvat!


Mieskukat levittelee hedepölyään, ja pörriäisten puutteessa pieni vesiväripensseli lennättää sen naiskukan luo.. Kauniita nämäkin kukat ihan läheltä.


Ananaskirsikkakin aukaisi ensimmäiset kukkansa. Pitääköhän näitä täristellä tai tehdä muita kommervenkkejä? Jos potkis aina ohikulkiessaan ämpäreitä missä nämä kasvaa..

3 kommenttia:

pioni kirjoitti...

Meilläkin vesimelonissa kukkia, katotaan tuleeko niistä mitään.
Mutta ensimmäinen kasvihuoneessa kasvatettu kurkku on jo syöty.

Anonyymi kirjoitti...

Kasvihuoneessakin näyttää kukkivan tosi kauniisti. Ananaskirsikalla on varsin suloinen kukka, mutta millaisia hedelmiä se tuottaa, ananaksia vai kirsikoita? (En oikeasti tiedä, joten laita kuva joskus...)

Vianna kirjoitti...

Pioni: Meilläkin saatiin ensimmäinen oma kurkku jo salaattiin!

Marsu: Olispa hauska jos vaikka joka toinen hedelmä olis kirsikka ja joka toinen ananas.. Joskus on ananskirsikoita ostettu kaupasta, joku lapsista sanoi että se on se kaikista pahimmanmakuisin hedelmä mitä olla voi..