maanantai 7. syyskuuta 2009

Melonisato korjattu


Vesimeloneita kasvoi kokonaista kolme kappaletta, 1/taimi. Yhteispaino reilu 3,3 kg! Pikkumeloneita tuli kahteen taimeen yhteensä viisi (!). Olisivat ehkä kasvaneet isommiksi jos olisin jättänyt vain yhden per taimi, mutta ihan mielenkiinnolla seurasin miten mahtisadon kasvattaminen onnistuu. Pienten yhteispaino oli melkein puolitoista kiloa. Näistä kun vähentää kuoret ja siemenet, syötävää ei kovin paljon jää..

Herkkua jokatapauksessa! Tuoksukin oli niiiin hyvä..


Melonit laitoin kasvihuoneeseen vahingossa ihan oikealle paikalle eli takaseinälle. Sen sijaan kaikkien muiden paikkoja täytyy ensi kesänä vaihtaa siten, että paprikat tulee eteläseinälle, kurkut keskelle ja tomaatit pohjoisseinälle.

4 kommenttia:

Maria kirjoitti...

Uskomatonta! Ja maku oli herkullinen... varmaankin!

pioni kirjoitti...

Meillä melonit kyllä kukki, mutta eivät tehneet hedelmiä lainkaan.

Vianna kirjoitti...

Melonit OLI nami-nami-maiskis-slurpsista -hyviä!! Melonit tekee sekä hede- että emikukkia, molempien pitää kukkia yhtäaikaa, liikkeellä pitää olla pölyttäjiä (pörriäisiä tai puutarhuri pensselillä sohimassa), liian montaa hedelmänalkua ei kannata yhteen taimeen jättää jne. Joten melkoisen tarkkaa puuhaa meloninkasvatus on, mutta palkitsevaa!

Anonyymi kirjoitti...

Oi ihanuus, minkälaisia oot saanu kasvatettua. Jos tietäsin missä nämä herkut asustellee, tulin kärkkymään maistiaisia ;-)