perjantai 4. syyskuuta 2009

- terassi: valmis!


Tai niin valmis kuin siitä tänä kesänä oli tarkoitus tulla. Neliöitä noin 25, kolmemetrisiä lämpökäsiteltyjä kansilautoja meni pyöreesti sata kappaletta, alla 11 kpl paksumpia lankkuja (+ yksi kansilaudoista tehty viritys, kun muuten olisi puolet terassista jäänyt tekemättä). Betoniharkkoja kannoin läheisen kuusirivin alta mooonta, ehkä nelisenkymmentä. Kyllä näissä puutarhahommissa haba kasvaa..

Päädyttiin kelluvaan ratkaisuun, eli terassia ei ole pultattu seinään kiinni mistään kohti. Saa routa nostella miten mieli tekee, ja kattellaan aina keväällä kuinka vino on ja pitääkö oikaista. Oli tosi helppo rakentaa Lunadeck profix- kiinnikkeillä, eli tarvittaessa purkaminenkin käy helposti.

Niin ja tämän tein tosiaan kokonaan itse, kun kyllästyin odottelemaan milloin Miehellä ei olisi jotain tärkeämpää hommaa. Pikku-Vantti auttoi (vähän) nurmikon kuorimisessa ja juuriturppaitten poisviemisessä, mutta sekin hoitui loppuun käsipelillä. No tekihän Mies sentään tuohon kellarinikkunan kohdalle kanteen luukun, että päästään tarvittaessa kellariin ulkokauttakin. Mutta muuten tein sen ihan kokonaan ite! Osasin! Voi miten hyvältä tuntuukaan!

Muutama kansilauta jäi urakasta yli, ja hyvä niin, sillä tulevina kesinä terassin on tarkoitus vielä vähän jatkua..

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kelpaa siinä terassilla kölliä, syyä, juuaa, mitä vain! Ei oo sulla peukalo keskellä kämmentä niinku meikäläisellä... =). Onnittelut uuelle terassille, sannoo ent. Vekara, jonka pitäs tehä hommia eikä konneella istua!!!

quu kirjoitti...

Kyllä me naiset vaan osataan :) Miehillä kestää niin tolkuttoman kauan aloittaa jotain, jotta parempi välillä tehdä itse kun odottaa "apuvoimaa".

Mitäs mies tuumasi puuhistasi? :)

Vianna kirjoitti...

Kiitos kiitos!!

Köllitty on! Ja tanssittu! Sekä tehty läksyjä välipalan säestyksellä pöydän ääressä. Kunnon syöminen ja juominen odottelee vielä kunnon terassikelejä..

Mies tuumasi että kato nyt, osaathan sinä. Sitä vaan jotenki automaattisesti ajattelee tuollasten rakennustöiden olevan miesten hommia, ja arkailee tarttua toimeen.

Jossu kirjoitti...

Aikas taitava olet Heinähattu!
Siitä vaan töpinäksi toimeen ja valmista tuli!
Hienoa jälkeä olet saanut aikaan. Kyllä mieskin on varmaan super tyytyväinen!

Vianna kirjoitti...

Kiitos Jossu! Koko kesä sitä lautapinoa katselinkin.. Joten ei auttanut kuin tarttua toimeen että valmista joskus tulisi.