maanantai 23. elokuuta 2010

Meillä sataa!


Varmaan ensimmäisen kerran tämän kesän aikana oikeasti sataa. Muutaman kerran on niskaan tullut pari pisaraa, maanpintakin on ehkä kastunut mutta parin tunnin päästä ei vedestä ole ollut enää tietoakaan. Pari kertaa on tullut kunnolla vettä, noin kymmenen minuutin ajan.. Eilen satoi kunnolla, illalla paisteli taas aurinko pilvien raosta, mutta tänä aamuna satoi taas.

Kuiva kesä on ollut rankka koska olen äärimmäisen laiska kastelija. Suunnilleen muistan istuttaessa kastella ja siihen se sitten jääkin.. Ja pitää niille vähille ruukkuistutuksillekin yrittää muistaa tippa vettä lorauttaa silloin tällöin. Niinpä meillä ei tänä kesänä ole kukoistanut melkein mikään. Ihme kyllä olen saanut kasvatettua muutamia perennoja siemenestä asti, ja pidettyä ne jopa hengissä tänne asti. Ja nyt olen ne jopa saanut istutettua maahan tulevien vuosien kukkaloisto mielessä.

Pienen pieniä taimia palloesikkoa, siperianpallo-ohdaketta, punahattua, kesäkulleroa, iisoppia, espanjanunikkoa ja kellopeippiä onnistuin saamaan maahan asti. Katotaan sitten ensi keväänä kuinka moni on vielä hengissä..

Ei kommentteja: