perjantai 23. syyskuuta 2011

Kasvimaalainen


Tokaluokalla opetellaan vihanneksia ja juureksia. Jokainen on saanut viedä kouluun jonkun vihanneksen, ja yhdessä niitä ovat tutkineet ja opiskelleet. Ensin meidän tokaluokkalainen halusi viedä kesäkurpitsan ja jättikyssäkaalin. Sitten vielä spagettikurpitsan, ja vielä palsternakankin. Monet oli kyselleet miten meillä kasvaa kaikkia outoja vihanneksia, siihen meidän tokaluokkalainen oli vastannut: -Noku meijän äiti on semmonen kasvimaalainen.


Tämän kasvimaalaisen kasvimaa näyttää olevan vähän kallellaan. Ja rikkaruohojen vallassa. Ja muutenkin raivauksen tarpeessa. Sitäkin on kyllä tiedossa, mutta ensin ajattelin kaivella vielä vähän lisää juolavehnän ja voikukkien juurakoita pois. Jospa kokeilisi kylvää porkkanaa ja palsternakkaa jo syksyllä.. Jos saa sen verran raivattua uutta maata.. Myös tämän kesän oreganokylvökset olisi hyvä saada multiin. Gojimarjatkin voisi kuulemma istuttaa syksyllä, viisi puskaa gojia vaatii kyllä niin suuren alan, että ehkä tyydyn kaivamaan ne vain purkkeineen johonkin paljaaseen kohtaan. Samoin täytynee tehdä vattupuskille, marjatuomipihlajille ja sille vihoviimeiselle luumupuulle.

2 kommenttia:

Cosmos kirjoitti...

voi ihana kasvimaalainen - on nuo lapset sitten niin ihania! =)

jl kirjoitti...

Ihanasti sanottu!

Minun lapsillani ei ole sellaista äitiä, mutta itselläni oli :) Kyllä meiltä löytyi 70- ja 80-luvulla kaikenlaisia kummallisuuksia...