keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Kotipihan kaunistuksia ja Türin tuliaisia

Ihan huumaantuneena tästä lämmöstä ja kesäisestä fiiliksestä! Meillä kukkii jo päärynäpuut! Kaksi niistä on talven jäljiltä vähän huononnäköisiä, se ei kyllä johdu pakkasista vaan pupuista.. Mutta muut on hyvin hengissä ja kolme heistä kukkii nyt tai ainakin ihan kohta. Herukkapensaan alunen oli hyvä paikka siirtää vuokkomättäät, ensin kukki kaikki valkoiset, nyt hämyiset, ja onpa siellä ainakin yksi sinivuokko ja yksi sellainen vihermikälieversiokin kasvamassa. Narsissit kukkii aika pienesti tänä vuonna, pienet valkoiset Thaliat sentään levittelevät sulotuoksujaan. Ja mun atsalea! Mun pikku Violetta kukkii ihan hulluna! Ei ole iskenyt tähän pakkanen eikä puputkaan tällä kertaa. Sen sijaan viime kesänä istutetut kaksi uutta atsaleaa on vainaita, Violetta yrittää varmaan korvata nekin kukinnassa.

Vihdoin toteutui myös mun pitkäaikainen haave päästä käymään Türin kukkamarkkinoilla. Mikäs sinne oli mennessä, kun bussikyyti lähti melkein kotinurkilta ja matkaseuralaiseksi sain puutarhaa puhuvan ystävän. Oli hurjan mukavat kolme päivää, ja jotain pientä uutta piti pihallekin tuoda. Kylmänkukkia paria väriä, ihana punasävyinen iiris (olen ostanut ainakin sata punaisen iiriksen juurakkoa, mutta ei ne koskaan herää henkiin..), pari eriväristä keijunkukkaa, raidallinen kielo, se punahattulajike jota ei mistään löydä muuta kuin (heti henkensä heittävänä) juurakkona, mesimarjaa paria uutta lajiketta, samoin viinapuita elikkäs viiniköynnöksiä (oli kasvipassit kunnossa, niin uskalsin heidät tuoda kotiin). Vähän jäi kaivelemaan etten ostanut Leningradin Mustaa kirsikkaa enkä makeapihlajaa kun olivat kohdalla. Myöhemmin yritin etsiä sitä taimistoa joka niitä myi, mutta eihän sitä enää löytynyt.. Ensi kerralla sitten.2 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Voi miten kaunis iiris. Jos ostit sen Madaraksen kojusta niin minulla ainakin selvisi hengissä viime talvesta kolme heidän iiristään. Heillä on nettisivutkin madaras.lv.

Viiniköynnöksen toin minäkin, mutta vasta pienen alun.

Between kirjoitti...

Sinäkin olit siis siellä herkuttelemassa. Löysit paljon ihania tuliaisia. Seuraavalla reissulla minäkin varaudun runsaampaan ostosmäärään. Nyt meni eniten aikaa ensikertalaisen ihmettelyyn.