maanantai 13. kesäkuuta 2016

Projekti vaiheessa


Tämä se on se pihan ns. pääkukkapenkki, heti autopaikan ja ulko-oven välissä. Reunaan tulee isot kivet noin ikkäästi, muutama on jo paikallaan, lisääkin tulee heti kun kivikasasta saa sopivia pyöriteltyä paikalleen. No ei, oikeesti ne liikkuu kätevästi pikkurattorilla. Penkki rajautuu takaa pieneen kiviaitaan (söpö, vaikka ite sanonkin), ja eteen tulee vielä lisää soraa että nuo kivenmurkaleet maastoutuu vielä paremmin. Ihan parasta ettei ole nurmikkoa änkeemässä kivien välistä suuntaan eikä toiseen :o) Kiviaitasen takaa sen sijaan on tulossa vaikka ja ketä, katotaan saako niitä miten pidettyä aisoissa..

Muutamia istutuksia olen jo tänne tehnyt. Unikot oli paikalla valmiina, ja sieltä ne vaan punkee ylös vaikka maata on käännelty ja väännelty vaikka miten. Lemmikkejäkin mullassa oli valmiiksi. Huhtikuussa ostetut orvokin laitoin nurkkaan tuomaan väriä, ja pääsiäisen pikkunarsissit on upotettu takareunaan kiviaidan juureen. Muista kukkapenkeistä olen siirrellyt ruusujuuren, pikkusydämen, kalliokieloja, kuunliljoja, kurjenpolvia, tähtiputkia nyt ainakin. Muutaman taimen olen ihan ostanut: pari havua, morsiusleinikkiä, pari iiristä (punaista - saa nähä miten niille käy..), marhanliljoja joita ei näy nousevan maan päälle. Projekti jatkuu..


2 kommenttia:

Between kirjoitti...

Kaunista tulee. Tykkään kyllä hurjan paljon tuollaisista isoista kivistä. Johtuisikohan se siitä, ettei meidän tontilla montaakaan kiveä ole.

Puutarhamyyrä kirjoitti...

Hienohan siitä tulee.