sunnuntai 18. elokuuta 2019

Tähtiä







Muutamia poimintoja takapihan hirsipenkin tähdistä:

Hankin 'Forever Susan' -liljoja viime syksynä takapihan penkki mielessä, mutta tähän asti he ovat asuneet etupihan hiekka-alueella. Vihdoin tällä viikolla meillekin saatiin vettä ja heti reilusti, joten Susanit pääsivät muuttamaan oikealle paikalleen, tälleen kätevästi keskellä kukintaa.. Jospa he kuitenkin selviäisivät, ja kukkisivat komeasti vielä monena monena vuonna.

Punahattu 'Tomato Soup' oli taimistolla niin huomiotaherättävän oikean värinen mun suunnitelmaan, että pakkohan se oli mukaan napata, vaikka jäisikin yhden kesän iloksi. On jaksanut kukkia monen loistavanpunaisen kukan voimin, ja olen jaksanut käydä napsimassa siitä kuvia harva se päivä. On muuten vaikee väri saada kuviin just oikeanlaisena, tässä aika lähellä aitoa.

Monet maksaruohot, taisin vaähän hullaantua niihin.. Löytyy ainakin kelta-, kulta-, valko-, särmä-, lusikka-, pääskyn- ja lyydianmaksaruohoa, sekä purppuralehtinen 'Firecracker'. Nuo lyydianmaksaruohon uteliaat poikaset on kuin pieniä puita, saas nähdä minkälainen metsä heistä ajan myötä kasvaa.

Seuraavaksi otetaankin kevään sipulikukat mietintään, mitä ja paljonko, ja mihin lakastuvat lehdet piilotetaan..

1 kommentti:

Ansku kirjoitti...

Onpas uusia hienoja sävyjä tullut valikoimiin!