maanantai 11. toukokuuta 2020

Pikkupihasuunnitelma



Vaikka tämä onkin vuokrakämppä, niin olen superiloinen että siihen kuuluu kunnon takapiha! Sain vapaat kädet pihan suhteen, ja ensivilkaisulta näytti että alkutilanne on pelkkää huonostihoidettua nurmikkoa (viimekesän vuokralainen ei ollut varmaan kertaakaan käyttänyt edes ruohonleikkuria). Pihaan kuuluu mukavankokoinen, asunnonlevyinen terassi, toisella sivulla muutama vielä suht pieni isotuomipihlaja (voi kääk, asiantuntijaa ois tarvittu jo aiemmin), takareunan pihlaja-angervoaidanne (samat sanat), hassusti nurkassa kökökttävä yksi norjanangervo, yksi ruusupensas terassin vieressä, ja koko pihaa reunustava verkkoaita, mikä on musta ainakin vielä toistaiseksi ihan kiva elementti.

Eilen käynnistin kaivaukset pihalla, tongin pensaidenaluset esiin, nurmituppaat sijoitin isotuomipihlajien juurelle, ja löysin yllätyksen! Ihan oikean pionin! Se on vähän hassusti sijoitettu terassilta katsoen ruusupensaan taakse/viereen, joten jouduin vähän muokkaamaan mun pihasuunnitelman linjoja uusiksi. Yläkuvassa näkyy alkuperäinen suora linja, sekä uusi vino, näin pienellä pihalla mun silmä ei yhtään kestä mitään epämääräisiä mutkia. Ihan kaikkea nurmea en vielä eilen jaksanut tulevilta kukka-alueilta hävittää, kun tuo takanurkan norjanangervon takana oleva aluekin on aika iso, ja melkoisen täynnä pihlaja-angervon juuria..



Eilisestä pihan linjat on ajatuksen tasolla vielä tarkentuneet, takanurkasta kaivan vielä enemmän nurmea pois. Noista multa-alueista tuleekin siis aika isot, joten kukkavalikoimaakin pitää hieman kasvattaa. Ensin ajattelin laittaa pelkästään erilaisia maksaruohoja ja muutaman tomaatintaimen. Vieläpä tässä on aikaa miettiä, sillä yön aikana piha oli saanut hennon lumipeitteen, joka on nyt päivän mittaan vain vahvistunut.. Näyttäis tulevan ihan oikea talvi!

1 kommentti:

Kruunuvuokko kirjoitti...

Varmasti iloinen asia tuo pionilöytösi.
Mukavia hetkiä puutarhuroinnin ja suunnittelujen parissa sinulle. 😊🌼