keskiviikko 20. heinäkuuta 2011

Mitä kummaa?


Komeita valkosipuleita, eikös? Mutta mitä kummia mollukoita noilla on varsissaan? Aikooko ne alkaa kukkimaan, vai onko tämä joku ilmavalkosipuli? Kaksi yhden hinnalla -tarjous??

En ole ikinä ennen kasvattanut talvivalkosipulia enkä kovin onnistuneesti valkosipulia muutenkaan. Nyt näyttää tulevan hyvä sato, mutta ihmetyttää nämä möykyt. Ei niitä ihan joka sipulissa ole - ainakaan vielä. En tiedä kuuluko ne asiaan vai mitä.. Tuollaisia pieniä "kynsiä" sieltä löytyy kun vähän kurkistaa. Tietääkö kukaan mistä tässä on kysymys..?

5 kommenttia:

Millan kirjoitti...

Herranpieksut sentään! Mitä lajiketta nuo mahtavat olla? Minulla on Aleksandraa ja ne tekevät vaan varren kärkeen itusipuleita. tuommoista varsiversiota en ole vielä ikinä nähnyt.

Anonyymi kirjoitti...

Hei, ainakin ranskalainen Therador tekee varteen itusipulit. Ne voi varmaan istuttaa maahan ja jos malttaa pari vuotta kasvattaa niin alkaa saada satoa.

Anonyymi kirjoitti...

Onnittele itseäsi. Olet onnistunut kasvattamaan jotain eteläistä softnec-valkosipulia. Itusilmumokkulat kuuluvat asiaan, sillä sipuli haluaa kiukutella sinulle liian kylmästä ilmastosta. Älä hävitä itusilmuja, vaan kylvä ne syksyllä (nyt) maahan. Muutenkin, mielenkiintoinen onnistuminen. Mistä sait alkuperäiset sipulit?

Vianna kirjoitti...

Hui! Olenkos ihan vahingossa onnistunut jossain :o) Alkuperäiset sipulit tilasin viime syksynä Forestumilta, ja nyt luulen muistavani lajikkeenkin, se oli Sabadrome. Täytyypä lykätä mollukat multiin ja katsoa mitä niille tapahtuu..

Nina Mantere kirjoitti...

Kiinnostaisi kovasti tietää, tuliko noista varsisipuleista mitään?