lauantai 16. heinäkuuta 2011

Tähtiputkia

Siis voiko olla kauniinpaa? Jostain kumman syystä myös tähtiputket on ihan lempiksveja. Tahtoo näitä lisää paljon erilaisia. Kertokaapa mistä niitä saisi. Siemenistä kasvatus on kuulemma aika hankalaa, itävyys ei säily kauaa, ja taimia näyttää olevan suunnilleen vain yhtä mallia joka paikassa tarjolla..

7 kommenttia:

Kesän taikaa kirjoitti...

Kaunis on tähtiputki, ihan nimensä mukainen. Kukan terälehtien suojassa on kymmeniä pieniä tähtösiä.

Itsellä ei ole näitä laisinkaan, joten en osaa neuvoa. Olen nyt viime aikoina selaillut taimistojen sivuja, kun tekisi mieli jo laittaa uutta kukkaa ensi kesää varten. Jospa jollakin tuollaisella sivustolla olisikin tähtiputkia valikoimassa.

Hyvää jäljitys onnea;)

Millan kirjoitti...

Ei se siemenestä kasvattaminen mahdottoman vaikeaa ole, kun minultakin onnistui. Kaivoin kukkapurkin syksyllä maahan ja kylvin siihen. Itivät oikein hyvin. Kerran kokeilin kylmäkäsittelyä jääkaapissa. Se ei onnistunut ihan yhtä hyvin.

Valkoisen ja liilanvärisen tähtipuutken taimia ostin huutiksesta. Valkoinen kukkii parhaillaan. Muistelen, että Blomqvistin taimistolla olisin nähnyt taimia. Heillä on myös postimyyntitoimintaa.

Tosi kauniin värinen tuo sinun kasvisi :)

Multasormi kirjoitti...

Enpäs ole tähtiputkeen törmännyt aikasemmin. Nyt tulin tietämään että sellainenkin on ;).Kaunis.

Leena K kirjoitti...

Minäkin olen ihastunut tähtiputkeen. Se on sopivalla tavalla herkkä ja vahva. Minun tähtiputkeni löysi kaverin kotkansiivestä, joka kasvattaa toista lehtikertaansa. Mitenkähän kotkansiipien leviämistä voisi hillitä? http://puutarhailmioita.blogspot.com/2011/07/niittyhumala-kutoi-kukkamaton.html

Laura kirjoitti...

Voisikohan Särkän perennataimistolta Raahesta löytyä eri tähtiputkia? en tiiä harrastavatko postimyyntiä..

Ranttulan Annu kirjoitti...

Onpa mielettömän kauniita. Nyt tarttee mennä taimikaupoille, ja vielä löytää paikka mihin istuttaisi : )

Vianna kirjoitti...

Kiitoksia vinkeistä! Kävinkin tuolla Särkän sivuilla kurkkimassa, löytyi kolme eri versiota (ja paljon muita ihania pakko-saada-perennoja :o) Yritän suunnitella reissua paikanpäälle loppukesäksi, saappat nähä onnistuuko..