tiistai 26. heinäkuuta 2011

Uusia


Agrimarketin euron perennalaarista mukaan lähti kaunis nyppykurjenpolvi, jännä kapealehtinen kuunlilja 'Stiletto' sekä tummalehtinen kyläkurjenpolvi 'Midnight Reiter', josta ei ole tietoa onko eri vai sama kuin tuo Dark Reiter.

Viime kesänä hankittu tähkätädyke 'Christa' on kasvanut tosi hyvin ja kukkii nyt ensimmäistä kertaa. Sillä on tähkän päässä tuollainen vinkeä vihreä harja.Viherhattukin kukkii ihan pian. (Etsintäkuulutus: jos tilasit Viherpeukuilta tai jostain muualta tänä keväänä kaunopunahattu 'Hot Summer' -juurakoita ja onnistuit saamaan ne heräämään henkiin, ja ne leviävät tulevina vuosina riesaksi asti, olisin kiinnostunut ostamaan pienen palan. Tilaamistani ei yksikään juurakko lähtenyt kasvuun, nyyh. Viherpeukut kyllä korvasivat ne, samoin kuin väärät lehtoakileijat ja kaksi vuotta sitten tilatut vääränväriset unikot!)

Tämä pioniunikko on ihan melkein oikeanvärinen - värit vähän vääristyy kuvassa - ja ihanan runsaan röyhelöinen. Näitä on parikin kukassa parhaillaan.Auringonkukka 'Velvet Queen' lupailee jo vähän syksyä..

3 kommenttia:

Intianminttu kirjoitti...

Upea pioniunikko! Noihin tädykkeisiin täytyy perehtyä, olen niitä nyt muutamassa blogissa ihaillut...josko vaikka itsekin hankkisi muutaman mökille?

inkku kirjoitti...

Pioniunikko on kaunis!
Voi että minä rakastan auringonkukkia <3

Geranium kirjoitti...

Uijui, miten hienoja kuvia osaatkaan ottaa. Aivan huikeita otoksia!

Tuo euron nyppykurjenpolvi kuuluu kyllä sarjaan "loisto-ostos", täytyypä nyt lähteä laarien äärelle toiveena löytää jotain vastaavaa: Gardeners' World -ohjelmassa (en muista sen suomenkielistä nimeä) juuri kerrottiin, että cottage garden -tyylin luoja (Margaret Joku) on sanonut: "Jos et ole varma, istuta kurjenpolvi".

Siihen lisäisin vielä, että "tee ensin lisää perennapenkkejä". :)

Ihana blogi sinulla, mukavaa luettavaa siis odotettavissa...