maanantai 29. elokuuta 2011

Kukkaloistoa


Kukkaloisto on melkeinpä parhaimmillaan just nyt. Viime sekä tänä kesänä rakennetussa muutaman neliön perennapenkissä kukkii vielä ainakin iisopit, kellopeipit, rohtosalkoruusut, espanjanunikot, tuliunikot, tunturiunikot, viherhatut, tähkätädykkeet, pallo-ohdakkeet, sinipiikkiputket, maurinmalvat ja virginiantädykkeet.

Viereisessä penkissä kukassa on kuunliljat, törmäkukat, daaliat, syyshohdekukat, pioniunikot, kaunokaiset ja vaaleanpunakukkaiset mansikat.


Nämä "perennapenkit" on kaivettu nurmikolle tekniikalla nurmi + juuret pois, pohjamaan kuohkeutus ja taimien istutus. Kevällä saivat kompostia pintaan. Jossain vaiheessa täytyy rakentaa nämä vähän paremmin.. Kasvivalikoima on sitä mitä on tullut hankittua eikä ole muutakaan paikkaa pihassa ollut. Joillekin näistä on tiedossa se "oikea" paikka, siirtelen taimia sitten sitä mukaa kun saan niitä oikeita paikkoja rakennettua.. Joskus tulevaisuudessa tässä on koko tienvarren rinne täynnä kukkaloistoa, kivettyjä polkuja ja kunnon reunuksia :o)

3 kommenttia:

Erjuska kirjoitti...

Tienvarren rinteen kukkaloisto kuullostaa ihanalta. Puutarhahommelit on vaan ihania kun tekemistä ja suunnitelmia riittää yllinkyllin ... joskus myös epäonnistumisien ja erehdystenkin kautta.

Mukavaa alkuviikkoa Sinulle.

Geranium kirjoitti...

Samanlaiset toiveet ja haaveet kukkaloistosta, poluista ja kunnon reunuksista mullakin on - ja kyllähän ne joskus toteutuvat, kun kerran ovat jo sanoiksi asti kiteyteyneet :)

Toivotaan, että kukkaloisto jatkuu säiden puolesta mahdollisimman pitkään!

Tuija kirjoitti...

Voi, minulla rupeaa olemaan jo ihan viimeisiä rippeitä kukkimassa, ruusut kyllä näyttäsivät vielä avaavan, mikäli ilmat ovat suotuisat paljon nuppujaan, mutta osa dahlian nupuista vaikuttaa siltä,että eivät enää jaksa aueta.Kun on ollut niin sateistakin.