torstai 18. elokuuta 2011

Loppukesän kukkijoita


Sinipallo-ohdakken lisäksi penkissä pitäisi olla siperianpallo-ohdaketta, erottaapa heitä toisistaan.. Sinipiikkiputketkin on hauskoja, vähän pieniä vielä. Yllärikukkiakin penkissä on: kellopeippi kukkii, ja eilen huomasin yhden itsekylväytyneen maurinmalvan availevan nuppuaan! Pitkään mietin myös mitä on oudot, pehmeälehtiset, pitkät huitulat. Hoksasin heti kun kukat näyttäytyi: rohtosalkoruusujahan ne.
Viherhattu on komiana. Viime kesänä istutettu taimi on laajentunut hirveesti, ja tekee ainakin 20 kukkaa. Hauskoja joka puolelta, ja hieno kontrasti tuo keltavihreä lähes kaikille muille väreille.Neljä pinkkiä daaliaa kukkivat hieman erinäköisin kukin kuin mitä kuva paketissa antoi ymmärtää. Sävyt on kuitenkin suhtkoht oikeansuuntaiset, joten ei valittamista. Ja ne ihanat törmäkukat kukkii aina vaan, nuppuja on vielä tulossa vaikka kuinka. Kaikki ötökätkin näyttää tykkäävän niistä.


Tänään meillä sataa. Kunnollinen kastelu, kiitos, ja sitten taas kauniita ja aurinkoisia loppukesän päiviä.

6 kommenttia:

Tuija kirjoitti...

Mikähän noita dahlioita oikein vaivaa, kun mulla vaaleanpunainen dahlia olikin kananpojan keltainen..Harmi vaan, että taitaa käydä muille dahlioille silleen, etteivät ehdi kaikki kukkia. Harmi!
Täällä päin on onneksi tänään ollut aurinkoista ja sateitakaan ei ole tiedossa, hyvä niin, koska sadetta on kyllä nyt saatu riittävästi. Lämpöä vähän lisää, niin saadaan loputkin kukat kukkimaan.

Millan kirjoitti...

Onpa ihania värejä. Ohdakkeet ovat suosikkejani ja tuo viherhattu tosi jännittävä. Rohtosalkoruusu on minulle ihan uusi tuttavuus. Onko se monivuotinen?

pioni kirjoitti...

Salkoruusu on jo ensi vuoden kauppalistalla, miten ihmeessä en ole tätä kesää aiemmin ihastunut siihen;)

Meilläkin sataa, mittarista käytiin tyhjentään jo 34 milliä ja lisää tulee koko aika.

Geranium kirjoitti...

Kauniita kuvia! Tuosta viherhatusta en ole aiemmin kuullut, olisi kiva kuulla lisää kokemuksiasi siitä. Ja nähdä lisää kuvia, pliis :)

sariw kirjoitti...

Aivan ihania kukkakuvia ! Sinipallo-ohdake on tosi viehko... sille täytyykin nyt tosissaan etsiä sopiva paikka. Se on kyllä ollut jo hankintalistallani : )

Susanna kirjoitti...

Ensimmäistä kertaa poikkeisin tänne ja totesin kuvien olevan todellista silmänruokaa :). Ihania kasveja ja ihania värejä!