sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Kasvihuoneen kevät


Kasvihuone näyttää nököttävän hassusti kuopassa hankien keskellä. Lumikengät on ollut melkein koko talven hajalla (ja korjattukin jo kerran, mutta roiskeläppäkumi ei kestänytkään ajatellusti), ja nyt vihdoin monen kunnon pakkasyön jälkeen hanki kantoi sen verran että uskalsin käydä kurkistamassa hävityksen laajuuden..


Runko näytti olevan melko suorassa, ja useampi pleksi tallella. Sisältä kasvihuoneesta löytyi neljä, ja yhden olen nähnyt liitelevän takapihalla noin kaksikymmentä senttiä lunta sitten. Mies on ollut bongaavinaan kaksi pleksiä kasvihuoneen lähettyviltä, joten hukassa näyttäisi olevan vain yksi pleksinpala. Oikeastaan tarvitsenkin varmaan paljon isomman (ja paremman) kasvihuoneen, nyt vaan täytyisi äkkiä keksiä sille sopiva paikka, rakentaa kaaret ja virittää muovi. Ja sitten pääsen istuttamaan ne 18 tomaattia, jotka nyt valtaavat ikkunalautoja.

7 kommenttia:

Matonkude kirjoitti...

Kumpa se yksi pleksi vielä löytyisi sieltä pihalta lumen alta.
Toivon niin.

Marietta kirjoitti...

Toivottavasti kaikki pleksit löytyvät ja saat kasvihuoneen kuntoon tomaatintaimillesi!
Blogissani Suvipiha on Sinulle haaste, käyhän kurkkaamassa.

Millan kirjoitti...

No, voihan möhnä...Samalta näyttää kuin täällä ja tomaattejakin ikkunalaudalla odottelee melkein sama määrä (täällä 19, mutta pari tainta, ainakin, annan pois).

Toivottavasti teiltä löytyy joku korjaustaitoinen. Meiltä ei..

kanatarha kirjoitti...

Hei! Uusi lukija kanatarhasta ihastelee hienoa blogiasi! :) Minulta lensi tapaninmyrskyssä 1 pleksi maailmalle, maksoi melkoisesti se uusi jonka tilasin. :/

jl kirjoitti...

Mulla ei vielä ole kasvihuonetta, mutta yhden vinkin olen tutulta jo saanut: heillä laitetaan pressu kasvihuoneen päälle talveksi, ja sitä pitkin sitten liukuvat (itsestään tai avustettuna) lumet näppärästi pois.

Naapurin erikoisessa paikassa ensimmäistä talvea ollut kasvihuone näyttää siltä, että sen kattorakenteet ovat hajonneet kokonaan.

Mutta onnea joko kasvihuoneen korjaamiseen tai korvaamiseen toisella :)

Saisa kirjoitti...

Blogissani on sinulle jotain :)
http://kukkalapset.blogspot.com/

Puutarhuri kirjoitti...

ohhoh, miten sille noin on käynyt? En ole muistanut käydä lukemassa blogiasi aiemmin, nyt kun yks päivä Laukaan koulutuksen lappuja kaivelin niin löyty sieltä tämä sun blogin osoite. :)