tiistai 13. toukokuuta 2014

Krasulja


Yritin viime viikolla päästä käymään paikallisessa taimikaupassa ajatuksena ostaa itselle äitienpäiväpuu. Suunnitelma kariutui yleisöryntäyksen vuoksi parkkipaikalle, joten sain viettää äitienpäivän ilman minkäänlaisia kukkia. (Miehelle sanoin, että älä vaan osta mitään rehuja, haluun itse valita :o) Tänään oli mahdollisuus korjata tilanne. Ensin mietin jotain ihan oikeaa puuta tuonne arboretumiin (,jossa on siis tällä hetkellä tasan yksi puu), mutta kun siinä tavailin hedelmäpuuluetteloa niin yhtäkkiä alkoikin tehdä mieli uutta päärynäpuuta. Lajikkeita oli tarjolla yllättävän monta, joista mulla tosin oli jo kaikki kahta lukuunottamatta. Otin sitten niistä sen jota suositeltiin enemmän. Vaikka myyjä kyllä meinas että ota molemmat :o) Reippaana tyttönä (ja koska huomenna kuu kääntyy) istutin ostoksen heti, kun ilmakin oli istutukseen mitä sopivin. Samalla tohinalla kaivoin maahan toisenkin päärynän, kun tilaa yllättäen näyttikin olevan vielä yhdelle puulle ja itse asiassa yhdelle vielä jäikin paikka, pitääkö mun ehkä hakea se viimeinenkin lajike.. Niin, istutin siis myös sellaisen monta vuotta sitten hankitun purkissakituneen Vekovaja-raukan (vihdoin!), liekö se enää hengissäkään.. No, sen näkee sitten. Tämä uusi on nimeltään Krasulja, se on aikainen kesälajike, talven- ja ruvenkestävä, hyvänmakuinen ja mehukas syöntipäärynä. Satoa odotellessa! (Otin Krasuljasta kuvia kamera muovipussissa, yksi oli jopa tarkka :o)

Kun on lämmintä ja sateisaa niin narskutkin päättivät aueta. Ihania nämä kelta-oranssit (Replete?)!

4 kommenttia:

MINNA kirjoitti...

Kiva idea ostaa äitienpäiväksi puu!

Katja kirjoitti...

Ja ehdoton edellytys lahjapuulle on, että sen saa valita itse :)
Meidän pihaan tuli viime vuonna Virosta päärynäpuu, pienenpieni piiskataimi joka lähti hienoon kasvuun saunan lähellä. Tänä vuonna ajattelin tuoda sille kaverin. Persikastakin haaveilen. Saako teillä jo satoa päärynästä?

anski kirjoitti...

Hyvä äitienpäiväidea! Olisi kyllä ihania nuo päärynäpuut, mutta ei taida meidän alueella viihtyä, minun omppupuutkin kuivettuivat/jäätyivät kymmenen vuotta kasvettuaan.

Puutarhuri kirjoitti...

Mulla olis sulle haaste blogissani :) Mun päärynät on hyvissä voimissa, ei niitä passaa purkissa kiduttaa ;)