tiistai 27. toukokuuta 2014

Yllätyspinkit (vai violettejäkö lie?)


Ihana, iloinen yllätys: viime kesänä Särkältä ostettu kylmänkukka 'Papageno' yllätti kukkimalla, en nääs yhtään muistanut että sellainenkin penkissä asustaa :o) Näyttääpä hieman liian erilaiselta kuin kuvan kukkanen, liekö sittenkään Papageno vai se ihan tavallinen kylmänkukka, hmmm..

Kanadanatsalea 'Violetta' oli maistunut hyvin pupuille viime talvena.. Kaikki paksut versot oli nakerreltu poikki. Hän kuitenkin päätti yllättää kukkimalla ihan ohuilla, lyhyillä versoilla. Siitäpä se kasvaa kesän aikana, ja jospa ensi talvena ois vaikka lunta suojana pitkäkorvilta.Tänään huomasin syreenien alla jotain pinkihköä, rönsyleimuhan se siellä. En yhtään muista mistä ja milloin olen tämmöisen hommannut, mutta kiva tietää että tämäkin meillä asustaa.. Ja leviää, hyvä juttu :o)

Sunnuntaina olin ihan että TÄH?!? Se tumma jalosukuinen syreeni (nyt luulen tietäväni että hän on Andenken an Ludwig Späth) on aukaissut ensimmäiset nuppunsa! Onneksi kelit vähän viileni, nyt saa nauttia kukista kauemmin kuin muutaman päivän. Vaikka en kyllä yhtään ymmärrä miten syreenitkin kukkii jo toukokuussa, kun ennen ei vielä tuometkaan..

3 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Kauniin värinen atsalea.

Kuusirannan emäntä kirjoitti...

Karvaiset kylmänkukat ovat suloisia! Syreeni, tai sireeni kuten mummini aikanaan sanoi, on ihana. Tuoksuuko omasi myös?

anski kirjoitti...

Minunkin kevätatsalea joutui pupujen ravinnoksi, nyt yksi kukkanen pilkottaa:(