maanantai 4. toukokuuta 2015

Viiniköynnösvauvoja


Tänään tuli ilmoitus, että uudet viiniköynnökset on saapuneet. Piti heti lähteä noutamaan ne kotiin, että pääsivät pois pimeästä pahvilaatikosta. Aluksi ajattelin, että kaikkia lajikkeita ei ole saanut, koska laatikko oli niin pieni ja kevyt, mutta taimet olikin pakattu ihan pieniksi, kevyiksi pötkylöiksi. Juuret parille taitokselle, märkä talouspaperi ympärille ja vielä muutama kerros kelmua päälle. Oli kyllä aika viime hetket antaa noille lisää vettä, paperit oli melkein kuivia jo. Juotin niitä hetken ennen istutusta, ja sitten vaan purkkeihin. Saavat vähän kasvaa ja vahvistua ennen kuin pääsevät maahan asti. Nostin purkit navetan ikkunalle, siellä pitäis pysyä plussalla öisinkin. Kävin vielä laskemassa, että viinitarhassa on varmasti tilaa kymmenelle uudelle taimelle. On siellä, ja vielä muutama paikka jääkin.

(Enkä nyt yhtään ymmärrä miksi nuo linkit mitä lajikkeisiin laitoin tuolla aiemmassa postauksessa onkin yhtäkkiä ruotsinkielisiä (vaikka viroksihan siellä nuo lajikekuvaukset kuitenkin on :o), ja näköjään sieltä joku lajike on jo loppuunmyyty ja lajiketiedot on hävinneet samoin tein. Saapi sitten arpoa onko ne vihreitä vai sinisiä räpäleitä..)

1 kommentti:

Hilu kirjoitti...

Minäkin tilasin tuolta viiniköynöksiä ja olin todella hämmästynyt, kun menin postista pakettia hakemaan. Sehän oli niin pieni, että voi sentään. Ajattelin että tuskin niitä sinne edes mahtuu.. mutta toisin kävi kyllä ne kaikki sinne oli pakattu :) Nyt odotellaan kasvua :)