sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Eikä siinä vielä kaikki


Kukkasipulit siis. Oma Piha -lehti lähetti sinilaukkoja, ja muitakin sipuleita tupsahti.. Tilasin Korpikankaalta elokuun lopulla muutaman sipulin, ja luulin että olivat unohtaneet koko tilauksen tai postista ei olla muistettu laittaa saapumisilmitusta tai on jotain muuta häikkää, koska sipuleita ei ole kuulunut. Alkuviikosta tulikin yllättäen tekstiviesti, että lähetys on lähtenyt matkaan ja on perillä parin päivän sisään. Hain paketin keskiviikkona postista, ja ihmetys oli suuri, sillä lähetyspäiväksi on laitettu 19.9 (?), ja mukana olevan laskunkin eräpäivä oli ollut jo 3.10..

No, osa sipuleista on jo maassa, ja vielä pitäisi keksiä paikka muutamille. En tarennut olla pihalla hirveän monta tuntia, lämmintä on kaksi astetta, ja muutakin tekemistä pihalla vielä riittää.. Jospa huomenna saisin kaivettua loputkin maahan.

Sipulilistaan lisätään:
* hieta-, jätti-, sini- ja pallerolaukkoja
* pellava- ja varjoliljoja

Viime yönä oli kunnolla pakkasta (tähdenlentobongailu ei kuitenkaan onnistunut, oli pilvet edessä), tänään on sumuinen päivä. Kasvimaalla riittää vielä hommaa ennen talven tuloa, ja pari muutakin "pikku"juttua täytyy saada tehdyksi ennen maan jäätymistä.

1 kommentti:

Irene kirjoitti...

Hauskan näköinen kukka on tuossa kuvassa. En tunnista sitä.
Meillä ei ole vielä kylmä, joten pihalla tarkenee hyvin vielä touhuta.
Yöpakkasta oli vaan viime viikonvaiheessa pari astetta. Mutta ehkä se meilläkin pian viilenee.
Mukavaa työviikkoa!