sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Ensi kevääksi


En enää malttanut odotella, vaan kaivoin sipulit jo multiin. Kovin vähäiseltä tämän syksyn määrät vaikuttaa, noin 250 sipulia seuraavia:

* tulppaaneita Aladdin, Miranda, Coleur Cardinal, Evergreen, Cool Crystal, Black Hero, Finola
* posliinihyasintteja ja skilloja
* hunajalaukkoja ja Camelon -nimisiä laukkoja
* gladioluksia
* kevätkurjenmiekkoja

Ihan uusia tuttavuuksia on hunajalaukat, sekä gladiolukset syksyllä istuttetuna. Onkohan nuo gladiolukset sitten monivuotisia (toivottavasti!), jos kerran talven pärjäävät sipuleina maassa. Näitä jään innolla odottelemaan, samoin kuin kaikkea muutakin ensi kevään kukkaloistoa. Pallerolaukat jäi näköjään tältäkin syksyltä laittamatta.

Sipulien lisäksi olen istuttanut punahattuja, punakellukoita, jouluruusuja, keijunkukkia, tiarelloja ja yhden alaskanvatukan väliaikaissijoitukseen. Vielä pitää raivata kasvimaalta tilaa talvivalkosipuleille.

8 kommenttia:

pioni kirjoitti...

Mullakin nyt (kaikki) kukkasipulit tulleet, taidan kuitenkin malttaa vielä mieleni, että ilmat vähän kylmenee.
Luulen kuitenkin että istutan ne ensi viikonloppuna:)

Millan kirjoitti...

Syksyllä istutettavia gladioluksia!? Kuulostaa niin kiehtovalta, että on pakko udella, mistä sinä niitä löysit?

Cosmos kirjoitti...

joo kerro ihmeessä lisää niistä gladioluksista!

Unknown kirjoitti...

Minä en ole vielä yhtään sipulia kaivanut maahan, ostanut kylläkin muutaman pussin. Odottelen tässä dahlioiden pois nostoa, heidän jättämiin aukoihin sitten istuttelen.

Mukavaa viikon jatkoa sinulle.

Vianna kirjoitti...

Kiitos kommenteista, kysymyksistä ja muuten vaan!

Gladiolukset bongasin Kauppilan syyskuvastosta: "Purppuramiekkalilja (Gladiolus byzanthinus) Todella suosittu miekkalilja, jonka kukinta on hellyttävän siro. Kaunis myös leikkokukkana. Kukkii alkukesällä." Luulisin että nämä on siis tarkoitus istuttaa nyt ja alkukesällä nauttia kukkasista..? Ja kun kymmenen sipulia/mukulaa/mitä ovatkaan maksoi vain 3,90, niin ajattelin kokeilla..

jl kirjoitti...

Eihän tuo neljännes tuhannesta nyt sentään mikään pieni määrä ole :D
En kylläkään ole laskenut itse istuttamieni määrää. Osa on uudelleen istutettuja sivusipuleineen, joten niistä nyt varsinkin olisi hankala laskea, mutta voipi niitä itsellänikin olla samanmoinen määrä. Ja vielä pitäisi lisää hankkia...

Syksyn iloa sinulle!

Laura kirjoitti...

No ei tosiaan mikään vähäinen määrä sipuleita istutettu sulla! =) Mulla ei oo vielä yhtään, ei edes hommattuna. Piha ku on uus, ja hyvä ku edes jotai täällä kasvaa. Vois kyllä jotain sipuleita kokeilla tuonne yhteen penkkiin..

Susan kirjoitti...

Ihana sun kommentti : kovin vähäiseltä tämän syksyn määrä vaikuttaa, noin 250 sipulia :D Voi kun jossain välissä ehtisikin istuttamaan noin paljon!