keskiviikko 22. huhtikuuta 2009

Taimikasvatusta

Ensimmäinen taimilähetys on saapunut. (Siis minunhan ei pitänyt hankkia mitään ennen kuin istutuskuopat on kaivettu, mutta..) Parempi olla liikkeellä hyvissä ajoin ettei jää kokonaan ilman. Kannattaa aloittaa tärkeimmistä, eli tässä on nyt mansikoita ja vadelmia, sekä yksi luumupuu..

Vähän olivat taimet matkalla kärsineet. Paketti oli laitettu matkaan torstaina, mutta tieto paketin saapumisesta tuli vasta maanantaina. Joutuivat raukat viettämään viikonlopun pimeässä pahvilaatikossa.


Osa mansikoista pääsi pitkän liotuksen jälkeen multiin. Loput odottelee että hankin jostain lisää purkkeja sekä multaa. Yrtitkin on jo laitettu kasvamaan, ja monenlaista muutakin. Paprikat, kurkut, melonit, sekä ananaskirsikkaa ja kääpiösamettikukkaa.


Ja tietysti tomaattia. Ai sitä tuoksua! Näitä ei malta olla hypistelemättä. Nyt vaan odotellaan lumien sulamista että päästään kasaamaan kasvihuonetta.


Pihaltakin bongasin jo jotain (muutakin kuin mansikanlehtiä).

2 kommenttia:

sariw kirjoitti...

On se kyllä välillä hassua, tämä mieletön into taimiin ; ) Ne kolme kylvölaatikollista perennojen pieniä alkuja, jotka minulla nyt on, ovat kuin aarteita. Heti kun tulen kotiin, pitää katsoa, miten ne voi. Ja joka aamu tutkin tarkkaan yhden itämättömän laatikon, josko sieltä jo jotain nousisi : )

Tilu kirjoitti...

Teistähän tulee kohta omavaraisia ruuan suhteen jos kaikki kasvattisi tuottavat satoa.
Melonia tai ananaskirsikkaa en ole koskaan yrittänyt kasvattaa. Laitathan raporttia kesän mittaan tuleeko niistä satoa.
Mukavaa viikonloppua viherpeukaloille.