lauantai 25. huhtikuuta 2009

Työtä riittää

Nurmikko kiertää koko talon. Seinän vieressä kaistale hiekkaa, vieressä kitukasvuista nurmikkoa ainakin muutaman metrin verran. Voiko olla mitään tylsempää.. Siispä tähän terasseja, kukkia ja kiviä, kitoos!


Kaikki on vielä niin ruskeaa, kuolleen näköistä. Aitan nurkalla kasvoi kultapalloja. Juuressa ei vielä näy elämän merkkejä. Kyllä ne sieltä. Ja ehkä täältä löytyy jotain muutakin.


Aarreaitan takana, vaahteran juurella pilkistää jotain vihreää. Iiristä, päivänliljaa? Vielä en ala arvailemaan kumpaa vai onko lie kumpaakaan. Tähän tulee iiiso värikäs perennatarha. Vähän vaatii raivaamista ensin, mutta joskus..


Vaahterakoivun juurella kukki loppukesällä akileijat. Nyt maasta nousee jotain ihan pientä, joka ei näytä akileijalta. Voin olla tietysti väärässäkin. Mielenkiinnolla odottelen mitähän se on. Tätäkin aluetta voisi vähän laajentaa, paitsi että koivun juurellahan ei juuri mikään kasva. Katellaan ja mietitään..


Navetan seinustalla on ainakin tarha-alpia, asteria ja ukonhattua. Ja toivottavasti vielä jotain muutakin. Paksu lumikerros peittää sitä penkkiä, mistä loppukesällä löysin pioninlehtiä.. Elämme jännittäviä aikoja.


Talo ja piha on ollut emännättä ainakin viisi vuotta, joten kukkapenkit on päässeet vähän heinittymään. "Tukikeppejä" törröttää siellä täällä, ehkä niiden juurelta voi jotain puutarhakasveja löytää.

3 kommenttia:

Tilu kirjoitti...

Keväällä on aina jännittävää käydä kurkkimassa kukkamaan reunalla, josko jotain vihreää jo pukkaa pintaan. Pettymys on tietysti suuri jos joku ei ole selvinnyt talvesta, sitten pitää vaan lähteä taimikaupoille hankkimaan uutta.

Lennu kirjoitti...

Aurinkoista huomenta!
Minun akilleijat hävisivät jo pari vuotta sitten...myyrät söi tai mylläsivät juuret, niin ne kuolivat kaikki. Harmi, sillä ne olivat talon vanhoja perennoja - talomme on 60 v vanha ja olin tosi vihainen kun ne eivät nousseet enää ja näin tuhon tekijän merkit.
Nyt käynee samalla lailla, että tuhoa tulee, vähäinen nurmikenttä on vapaa lumesta ja hirvittävästi myllerrettynä.
Terkuin Lennu!

Anonyymi kirjoitti...

Hienua aikaa tämä kevät, kun koko kesä on vielä edessä! Se kesä tulee sitten kuitenkin niin yhtäkkiä vaikka kaikki näyttää ensin niin kulottuneelta.