torstai 30. huhtikuuta 2009

Kaikki pienet alut

Sipulit karkkilaatikossa maahan upotettuna. Onkohan ne syötävää mallia..? Narsissit ja skillat kurkkimassa paksun lehtikerroksen alta. Olen miettinyt istutinko juuri tuohon kohtaan syksyllä sipuleita, ja tullut siihen tulokseen että en välttämättä. Eli on toivoa että muitakin yllätyksiä pihasta löytyy! Syksyllä istutettu sinivuokko - ihan varmasti on hengissä! Kukkiva kylmänkukka on bluffia, ostin sen puutarhamessuilta.. Raparperin ruttuiset lehdet valmiina ponkaisemaan maanrajasta. Akileijakin on tullut esiin. Ja mikä ihme tuo punanuppuinen pensas on, ei kait vaan näsiä?

Kaikki nämä ja muutamat muut pienenpienet maastanousijat ja aukeilevat silmut joudun jättämään kasvamaan ilman valvontaa muutamaksi päiväksi. Palaan reissusta maanantai-iltana, ja arvatenkin ensimmäinen homma kotiinpaluun jälkeen on kiertää koko piha ympäri ja tutkia mitä kaikkea on poissaollessa tapahtunut. Toivottavasti paljon uutta ihmeteltävää on ilmestynyt, eikä kukaan ole vielä ole kukkinut niin että jää kokonaan näkemättä.
Huomaan muuten että talven käytössä ollut pieni ja kevyt Panasonicin pokkarikamera ei ole kovin hyvä lähikuvien ottamisessa. Jotenkin ei ymmärrä että täytyy tarkentaa ihanihan lähelle. Täytyy alkaa taas totuttelemaan astetta jytympään Canoniin..

1 kommentti:

Jossu kirjoitti...

Onko teillä jo kylmänkukka aennut. Viimeksi kun katsoin omaani ei ollut kuin pieni nupun alku :(