sunnuntai 4. huhtikuuta 2010

Kuulumisia vauvalasta


Kevät on tullut oikein ryminällä. Valoa on yhtäkkiä paljon, lunta on päivä päivältä vähemmän. Kevättyöt on jo hyvän matkaa käynnissä.. Tänä vuonna olen innostunut kokeilemaan myös kukkien kasvattamista siemenistä. Monen monta pussia sekä yksi- että monivuotisten siemeniä jonottavat kasvuun pääsyä.

Tähän mennessä kylvetyt kukat:
- himalajanvuokko
- kellokärhö
- sinivaleunikko
- iisoppi
- rohtosalkoruusu
- teurikka
- maurinmalva
- mantsuriankärhö
- koristetupakka
- yrtti-iiso
- espanjanunikko
- jättiverbena

Kylvöt on tehty hajakylvönä mm. viinirypäle- sekä jauheliharasioihin. Osa lajeista on kylmäkäsittelyssä, suurin osa huoneenlämmössä olleista on itänyt, maurinmalvat on jo koulittukin.


Vihanneksista on kylvetty paprika 'Swebana', vesimeloni, sininen kyssäkaali sekä tomaatit 'Matina', 'Moneymaker', 'Gardener's Delight', 'Red Cherry' ja 'Falcorosso'. Kaikki syötävien kasvien siemenet on luomua/biodynaamisia. Tomaatit kylvin 8 cm:n turvepotteihin pareittain, napsin niistä sitten heikoimman varren pois. Nimilappuina jukurttipurkista leikatut suikaleet. Nopeimmat tomaatit iti neljässä päivässä, laitoin ne kylvön jälkeen laatikossa pesuhuoneen lämmitetylle lattialle. Vesimelonitkin tykkää pohjalämmöstä. Kaikki kylvöt olen tehnyt kuukalenterin mukaan sopivina kylvöpäivinä, saapa nähä miten se lopputulokseen vaikuttaa :o) Seuraavat hyvät kylvöpäivät on kuun puolivälin jälkeen, sitten taas lisää siemenuutisia.

2 kommenttia:

sariw kirjoitti...

Oih, ihanan paljon pikkutaimia : )
Minäkin odottelen tässä seuraavaa kylvöjaksoa...
Mukavia kevättouhuja !

Anonyymi kirjoitti...

Hei!
Tarvitsevatko kärhöt kylmäkäsittelyn, vai itävätkö kiltisti lämpimässä?