keskiviikko 28. huhtikuuta 2010

Jenny


Tilasin Kauppilan kevätkuvastosta Aidon kiiviköynnöksen, Actinidia deliciosa 'Jenny'. "Itsepölyttyvä kiivi, uutuustaimi lasitetulle parvekkeelle tai kasvihuoneeseen. Jos taimi kasvaa liikaa, sitä voi leikata helmi-maaliskuussa, leikkaa vain vanhempia versoja. Älä kastele liikaa."

Eräänä päivänä tilaus saapui: piikikkään näköinen, mutta ei piikkinen vaan karvainen, ruskea parikymmentäsenttinen keppi, jossa yksi vihreä ja karvainen silmu. (Ai että haluaisin joskus päästä itse valitsemaan parhaat taimet..) Nyt silmu on jo auennut, sieltä tuli muutama kaunis, karvainen lehti. Niitä vois hypistellä koko ajan, niin ihanalta tuo karvapeite tuntuu..

Näyttääpä Jennyjä olevan Kauppilan taimikuvastossakin vielä tarjolla: "Itsepölyttyvä ja isomarjainen kiivi. Ohjaa versot tukisäleikköön tai köynnöskaariin. Kukkaversot kehittyvät 1-3 vuotta vanhoista oksista, vuosittaisella leikkauksella helmi-maaliskuussa ylläpidät hyvän sadontuoton. Voidaan talvettaa viileässä kellarissa, juuristo ja versot hyvin suojattuna myös kasvupaikallaan lasitetulla terassilla."

Ei kommentteja: