torstai 22. huhtikuuta 2010

Ruuhkaa
Kuulkaa nyt on tainnut tosissaan joku muukin kuin vain kuunliljahulluus iskeä.. Kylvöt on jatkuneet, mullassa köllöttelee melonia, ruohosipulia, basilikaa, ruusukaalia, sekä runsaasti erilaisia kukkia:

- tulikukka
- tuoksuherne 'Cupani'
- kääpiösamettikukka
- kirjosalvia
- kevätesikko
- kellopeippi
- maitokello
- siperianpallo-ohdake
- kesäasteri
- köynnöskrassi ja
- revonhäntä

Seuraavat kylvöt onkin edessä vasta toukokuussa. Jospa siten on jo ikkunalaudoilla tilaa.. Vaikka veikkaanpa että kun nämä vastakylvetyt kasvit on koulintavaiheessa, jo silloin on rankka tilapula..

Ja onpahan tilaa viemässä kylvettyjen ja koulittujen lisäksi myös nuo muutamat (kymmenet) muualta tilatut taimet, mm. riippapelargoniaa ja intiaaniminttua. Lisäksi Mummilta saadut metrinmittaiset kelloköynnökset ja miinanköynnökset. Ne ainakin pitää kohta saada isompiin multiin ja sijoittaa muualle, hipovat kohta kattoa.. Mummilta sain myös ison pöntön apinankukkaa, se pitäisi pilkkoa pienemmäksi, mutta mihin ihmeeseen jakotaimet tungen? Eikä mulla ole enää vapaita purkkejakaan..

Tuli myös sorruttua kevätsipulisekoituspakettiin, siitä on kasvamassa daaliaa, liljoja, afrikantähdikkiä, ruostekukkaa (sitä kissa käyttää vessana) sekä kruunuvuokkoa. Osasta em. kasveista ei ole minkäänlaista aiempaa kokemusta, joten onpa mielenkiintoista nähdä miten tässä käy. Luulisi näistä jonkunlaiset kesäkukkaistutukset syntyvän..

Ei kommentteja: