torstai 24. toukokuuta 2012

Vastauksia


Betweenland haastoi minut vastaamaan visaisiin puutarha-aiheisiin kysymyksiin. Katotaas miten käy..

1. Oletko ekologinen puutarhuri vai käytätkö myrkkyjä puutarhassasi?
- Meillä hoidetaan pellot ja pihat luonnonmukaisesti, joten ei kiitos myrkkyjä.

2. Mitä musiikkia kuuntelet riippukeinussa?
- Voi, riippukeinulle pitäisi löytää hyvä paikka.. Siellä kuuntelisin mieluiten linnunlaulua ja pörrien pörinää. Jotain letkeetä musaa vois olla taustamusiikkina.

3. Mikä on puutarhasi paras hyötykasvi? Miksi?
- Kaikki kasvit, jotka tuottavat satoa on aivan parhaita, koska ne on lähiruokaa, taatusti puhdasta luomua, ja pienentävät ruokalaskua. Haaveena olisi joskus saada kasvatetuksi hyviä tomaatteja yli oman tarpeen.

4. Viihtyvätkö perhoset puutarhassasi? Millä houkuttelet niitä?
- Kyllähän niitä pihalla lepattelee, samoin pörrejä ja muita siivekkäitä. Houkuttelen niitä runsaalla valikoimalla erilaisia kukkia, epähuolellisella "nurmikon"hoidolla sekä myrkyttömyydellä.

5. Oletko yksinäinen puurtaja vai mylläätkö puutarhassa jonkun toisen kanssa?
- Yksin tulee puutarhatyöt enimmäkseen tehtyä, joskus pyydän Mieheltä apua, mutta sillä on yleensä niin kiire noiden peltojen kanssa ettei paljon ehdi autella. Tällä hetkellä saisi näyttää kuinka kasvihuoneen kattopleksit liimataan paikoilleen, niin saisin taimet vietyä vihdoin kasvariin.

6. Mikä puutarhassasi ilahduttaa sinua eniten?
- Kaikki.. Kasvun ihme. Vihreys ja vehreys jota ei ole uusilla pihoilla. Vanhat harmaat hirsirakennukset. Se, että on niiiin paljon tilaa, eli mahdollisuuksia haaveilla vaikka mistä. Tekeminen, aikaansaaminen. Kukat ja niiden kuvaaminen. jne..

7. Mikä on seuraava toteutettava projekti puutarhassasi/pihallasi?
- Jos kasvimaata ei lasketa, niin kukkapenkki joko tuohon tai tuohon tai jonnekin muualle tai mieluiten joka paikkaan. Tai oikeastaan seuraava pihaprojekti taitaakin olla koirien häkin rakentaminen.

8. Mukava luontokohde Suomessa?
- Niin vähän on tullut missään käytyä, että sanon tähän Ainolan puisto tuomenkukkien aikaan. Siellä aion käydä joka kerta kun olen Oulussa käymässä, ainakin tuomenkukkien aikaan. Onko se luontokohde..?

9. Kuka käyttää vasaraa pihassasi? Onnistuuko sinulta puutyöt?
- Pihavasaroinnin osaan kyllä. Ilman mua meillä ei olisi tällä pihalla ollenkaan terasseja. Mies saa ammattilaisena hoitaa isommat (ei-piha-)puutyöprojektit.

10. Mistä saat kasteluveden? Hyödynnätkö sadevettä, miten?
- Kasteluvesi tulee letkusta talon seinästä, johon vesi tulee omasta lähteestä. En kylläkään paljon kastele kasveja, ainoastaan vastaistutettuja taimia, ruukkuistutuksia ja kasvimaata. Muut saavat pärjätä taivaalta tulevalla sadevedellä, eli joo, hyödynnän sitäkin.

11. Alkukesän valkeus vai loppukesän hämärä?
- Tykkään ihan hurjasti kummastakin enkä osaa valita kumpi olisi parempi. Kunhan on kesä! Mutta ei liian kuumaa ja aurinkoista.


Tämä haaste kuuluu lähettää eteenpäin yhdelletoista onnelliselle blogistille yhdentoista uuden kysymyksen kera, mutta tällä kertaa en niin tee. Sen sijaan sanon että ota tästä haaste jos haluat, ja vastaa näihin samoihin kysymyksiin tai keksi itse uusia :o)

1 kommentti:

betweenland kirjoitti...

Kivasti vastasit, ja oli fiksua siirtää haaste vapaaehtoisille. Melko moni näyttää jo haasteeseen vastanneen.
Hyvää viikonloppua sinulle!