torstai 28. kesäkuuta 2012

Ompputarha IITänään meille muutti seitsemän omenapuuta: Kainuun Huvitus, Kersti, Saksan Sokeri, Oulun Jätti, Wilman Punainen, Kunnaksen Kaneli ja Iso Vihree. Kukaan niistä ei ole kääpiöpuu, joten jätettiin niille jokaiselle iiisosti tilaa kasvaa suuriksi. Työnjohdollisissa tehtävissä omppupuiden istutusta vahtimassa meni reilu kolme tuntia. Sää oli pilvipoutainen ja lämpötila kymmenen asteen nurkilla. En tuntenut itseäni yhtään ylipukeutuneeksi toppahousuissa ja villalapasissa.. Mutta voi kuinka hienoa: siinä ne puut nyt nököttää mäessä tienvarressa. Niin on kaikki ku pitääkin tukikeppejä myöten. Ehkä vielä ne myyräsuojat tuonne tyvelle voisi asentaa sekä sitoa puut tukikeppeihin. Muutaman vuoden päästä meillä on upea omenakujanne (vai voiko sitä kujanteeksi sanoa jos on vain yhdellä puolen tietä?), sekä sen vieressä pisteaita ja koko tien pituinen "niittykukkapenkki" - oottakaapas vaan!

Tuntuu että oishan sitä voinu samoilla tulilla istuttaa ne kolmesta viiteen päärynääkin jotka odottavat pääsyä talon taakse tien varteen, mutta oon kyllä niiiiiin ytimiä myöten jäässä ettei millään kykene. Ja luulen että istuttajallakin on selkä jo rasittunut yhden päivän tarpeiksi, joten jätetään suosiolla vaikka huomiseen. Niin ja tulihan sitä omppupuutarhalta vähän muutakin istutettavaa ostettua, niillekin pitää paikat keksiä ja tehdä, voi mua.. Onneksi olivat luomutaimet niin turkasen kalliita että raja oli pakko vetää johonkin. Ehtii tänä kesänä tehdä jotain muutakin kuin istutella taimia..

5 kommenttia:

Geranium kirjoitti...

Uijui, komea omppuseitsikko teille kotiutuikin! Kyllä niiden vierellä voi sanoa omenakujannetta pitkin kulkevansa, ehdottomasti.

Mahtavia silmän- ja suun iloja sinulla edessä tulevina vuosina, päärynöitä ja kaikkea. Ah.

Kymmenen astetta kuulostaa hurjalta, on tämä ollut _hiukan_ kolea tämä alkukesä. Toivotaan, että lämpenee ja pian.

Laura kirjoitti...

Onpa kyl hieno omppukuja tulossa! Kiva kuulla lajikkeiden nimet, suurin osa sellaisia joita en ollut edes kuullutkaan.

Katja kirjoitti...

Wau,että sulla on tilaa istuttaa noin monta isoa puuta :)
Jokusen vuoden kuluttua teillä onkin kaunis omppupuukuja ja syksyllä paljon herkkuja.

Eija kirjoitti...

Ajattelen sitä valkoisten kukkien määrää, mikä noissa puissa on hetken kuluttua, wau ! Laitatko jänisverkot ympärille ? Minä pidän verkot kesät talvet paikallaan ja siltikin jänikset syövät aina alaoksat :)

Elsbet kirjoitti...

Mielenkiintoisia lajikkeita, mistä hankit ne?