sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Punaisia tulppaaneja


Syksyllä iski joku mikälie mielenhäiriö, ja innostuin hankkimaan punaisten tulppaanien sipuleita. (Tai no kylläpä tiedän mistä se johtuu: keltaisesta talosta..) Nyt punaiset oikein hehkuu koleassa alkukesässä. Couleur Cardinal (yllä) on oikein kaunis, tulppaaninnäköinen tulppaani. Tykkään tuosta hieman kaksivärisestä kukasta kovasti. Aladdin (alla) on oikein naminami liljatulppaani. Kovin on pysytellyt supussa, mutta eiköhän kelit tästä vielä lämpene ja päästään näkemään Aladdin myös hieman avonaisempana. Kivat vaaleat (onneksi ei keltaiset) reunukset, ja näyttäisi oikein superhyvältä ympäröitynä valkoisella Thalia -narsissilla.Black Hero (yllä) ei ole ollenkaan niin black kuin sipulipussin kuva taikka nimi antaisi ymmärtää. Ei edes kovin tummanpunainen, osalla kukista on terälehtien kärjissä ihan rehellistä keltaista. Kukat kerrotut ja raskaat, osa ihan nuokkuu alaspäin kun ovat niin painavia. Tämän kaverina samassa paketissa myytiin kerrottua vaaleanpunaista Finolaa, mutta ainakaan tällä kertaa kukinta-aika ei osu yksiin, Finola on vasta availemassa nuppujaan. Miranda (alla) on niin silmiinsattuvan oranssinpunainen ja voimakkaasti kerrottu että huhhuh! Väri on niin hehkuvan loistava, että kuvatkin melkein palaa puhki. Tämän aion siirtää tai istuttaa samanlaisia keltaisen seinän viereen.Löytyypä muitakin värejä kuin vain punaista. Vaaleanpunaiset ripsureunaiset Cool Crystalit (yllä) näyttää jotenkin vaisuilta punaisten seassa vaikka kovin röyhelöisiä ja erikoisia ovatkin. Syksyn viimeisestä sipulialesta hankitut Blushing Apeldoornit (alla) pääsevät oitis suosikkilistalle. Niin on upea tuo monisävyinen väri, ja toivottavasti muiden apeldoornien tavoin ovat myös pitkäikäisiä.


Nyt odottelen jännityksellä mistä ne vihreät tulppaanit putkahtaa vai putkahtaako mistään.. 

(Osa kuvista Neitin, kiitti!)

4 kommenttia:

pioni kirjoitti...

Minäkin olen pari vuotta sitten jotenkin haksahtanut punaisiin tulppaaneihin. Punainenhan ei varsinaisesti kuulu puutarhani väreihin. Mutta punaiset tulppaanit kyllä sopivat vaaleiden kaveriksi oikein kivasti. Syksyn hankinnoissa jo noita "mustia" ja purppuraa pitäisi saada myös.

kanatarha kirjoitti...

Keväällä on aina yhtä jännää! :D Mitä, minne, minkä värisiä..? Ja sitten ne puutarhamyymälöiden järjestämät yllärit, keltapunaisia tulppaaneja vaaleanpunaisten pussissa, hups hei...:D

Geranium kirjoitti...

Komeita tulppaaneja kaikki! Punainen tulppaani onkin ihan klassikko, joka kyllä säväyttää kevään kalpeassa maisemassa. Kyllä, niitä pitää syksyllä muistaa istuttaa.

Pirkko Mäkelä, PP-puutarhayhdistys kirjoitti...

Kaunista!