keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Reuhahdus
Joka paikassa on hirrween vihreää ja rehevää, kukkeaakin. On käynyt ryöpsähdys ja reuhahdus. Mutta: nyt ei saa kitkeä, ei saa leikata nurmikkoa, ei saa myöriä ja myllätä seuraavaan melkein neljään viikkoon. Ja se on lääkärin määräys, joten toteltava kait on. Nurmikonleikkaajia löytyisi ehkä muistakin, kunhan nuo puolisääreen yltävät kasvustot joskus kuivuu niin paljon että leikkurilla voi ajella.

Viljelyksetkin saavat pärjätä omillaan. Mansikan rivivälit villiintyy, penkit odottaa kitkemistä. Vattumaalle olisi rakennettava rivivälit, eli kivet pois, mullan tasoitus ja rivivälikasvien kylvö. Ja yksi vatturivi on vielä istuttamattakin. Viiniköynnöksille on penkit vedetty, seuraavaksi pääsee istutushommiin - kunhan pääsee - ja kankaan laittoon. Omppurivejäkin on alettu kattamaan kankaalla, homma on vaan pahasti kesken. Lisää omppuja + muita puita on varattu, pitää käydä hakemassa, istuttaa, samoin uudet päärynäpuut jajaja.. Onhan hommaa. Onneksi saan Miehen tekemään edes joitain noista viljelypuolen hommista.

Kasvihuoneeseen on kasvanut katto. Paprikat on istutettu ja muutama tomaatti. Vielä olisi kurkut, melonit, loput tomaatit ynnä muut odottelemassa että joku poraa ämpäreihin reikiä. Se ei liene liian raskasta hommaa sairaslomalaiselle?

Onkohan jo liian myöhäistä kylvää porkkanaa?

4 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

Mulla ei itselläni vielä ole kokemusta porkkanan viljelystä kun vasta itse ekaa kertaa laitoin jokunen aika sitten siemenet maahan, mutta mulla on semmoinen käsitys, että porkkanaa voi hyvin viljellä kesäkuun loppuun asti. Korjatkaa joku viisaampi jos olen väärässä.

Millan kirjoitti...

No, voi sentään. Toipuminen lienee nyt kuitenkin ensisijainen asia ja hyvä, että on edes joihinkin hommiin apuvoimia saatavilla.

Minulla sairastelu sotkee suunnitelmat vähän väliä. Sitä ei ole helppo hyväksyä, mutta hihojen polttaminen rikkaruohojen kasvua katsellessa ei yleensä tilannetta paranna.

Nautitaan kesästä niin kuin voidaan. Leppoisaa toipumista sinulle!

Cosmos kirjoitti...

ei ole liian myöhäistä kylvää porkkanaa. Toipumisia!

Multasormi kirjoitti...

Luin, että otsikossa olisi ollut repsahdus ;).
Mukavaa juhannusta sairaslomalaiselle. Koitahan levätä.