keskiviikko 6. toukokuuta 2009

Palapeli

Keskelle peltoa on kannettu erinäinen kasa eripituisia ja -näköisiä alumiinikiskoja, melkoinen jono betoniharkkoja (ei tosiaankaan ole mitään kevytsoraharkkoja), paketti kennolevyjä ja onneksi joukosta löytyi kokoamisohjeetkin.. Kasvihuoneen osat on nimittäin olleet valmiina jo pari kesää odottamassa milloin joku niistä alkaa mökkiä rakentamaan.


Näiden parissa askarreltiin koleana ja melkein sateisena eilisiltana. Puolet seinistä on jo levyjä vaille valmiina, mutta ennen kuin laitetaan koko mökki kasaan täytyy vielä hankkia joku suodatinkangas tai vastaava jonka päälle kasvihuone sijoitetaan. Raksalle pitää kantaa vielä lisää betoniharkkoja, kaivaa niille tasainen pohja ja liekö nuo jotain laastiakin tarvii kasassa pysyäkseen.. Lattia kasvihuoneeseen tulee tiilistä, niitä on jemmassa pienen omakotitalon tarpeiksi asti. (Toisaalta huvittaisi jättää johonkin kohti pieni tila johon voisi istuttaa viinirypäleköynnöksen maahan. No ehkäpä jonkun vuoden päästä kun heinät on kankaan alla kuolleet kaivan muutaman tiilen ylös ja leikkaan kankaaseen reiän josta viiniköynnöksen voi istuttaa maahan..)

Kasvihuoneen ympärille on tarkoitus rakentaa enemmänkin keittiötarhaa, joten ihan yksin ei mökin keskellä peltoa tarvi nököttää..

7 kommenttia:

Insinööri kirjoitti...

Kasvihuone olisi kyllä kiva lisä pihalle. Ja viinirypäle kuulostaa kivalta kokeilulta, jos kasvaa hyvin niin omat kotiviinit tulemaan ;)

Inkku kirjoitti...

Me tehdään vanhoista ikkunoista kasvihuonetta. Mukavaa touhua :)
Tänä keväää löysin sinun blogisi. Olenkin täällä sillon tällön vieraillut :)

Heinähattu kirjoitti...

Insinööri: Oma kotiviini olisikin kiva! Yksi Zilga -köynnös onkin ostoslistalla.. Ties vaikka joskus..

Inkku: Voi sinua onnekasta! Minäkin olisin monta kertaa mieluummin ottanut vanhoista ikkunoista tehdyn kasvihuoneen. Mutta parempi tämäkin kuin ei mitään. Mietin jo millä huonetta voisi vähän naamioida näyttämään ei-niin-tehdastekoiselta..

pioni kirjoitti...

Mullakin oli suunnitelmissa laittaa kasvihuoneen nurkkaan viinirypäle, mutta puutarhuri sanoi sen valtaavan koko 5 neliön kasvihuoneeni. Silti mietin joskohan kuitenkin laittaisin tänä kesänä.

Tilu kirjoitti...

Laitathan kuvia, kun ansari on valmis.
Minulla on kasvanut monta vuotta viinirypäle pihatallin seinustalla. Se on kasvattanut vaan pitkiä harottavia versoja, eikä mitään mehukkaita rypäleitä, mitä mainokset lupasivat.
Viime syksynä, kun meinasin leikata koko kasvuston alas, löysin lehtien joukosta pikkuruisia rypäleitä.Enpä sitten leikannutkaan, vaan toiveikkaana odottelen jospa tänä kesänä olisi lämpimämpää ja köynös kavattaisi ihan syötäviäkin rypäleitä.

Lumipyry kirjoitti...

Tsemppiä kasvihuoneprojektin kanssa! Oma on vasta haaveiluvaiheessa, tosin paikka on jo valittu.

Vuokko kirjoitti...

Ansari on kyllä kiva lisä puutarhureille. Meillä oli ensin muovihuone, mutta nyt alkaa kolmas kesä tehdastekoisessa. Muovihuone purettiin viime syksynä ja nyt tekisi mieli sellaista vanhoista ikkunoista tehtyä ansaria.
Laittelehan kuvia, kun rakennus edistyy.