sunnuntai 7. kesäkuuta 2009

Alavilla mailla hallanvaaraa

Ja täällä "ylämailla" myös. Illalla kun kävin laittamassa kasvihuoneeseen lisälämpöä (eli kaksi pientä piharoihua, jotka jäi uudenvuoden myrskyssä polttamatta), mittari näytti 2,5 astetta! Sisällä kasvihuoneessa! Sen alempana ei ollut onneksi käynyt, ulkolämpöminimi oli -0,4 astetta.. Kasvit näyttäisivät kuitenkin olevan hengissä, mitenhän lie sitten on kasvun laita.. Kurkut ja melonit ovatkin suosiolla pysyneet sisällä, muuttavat kasvihuoneeseen kunhan kylmiä öitä ei enää tule. Ja päivätkin on riittävän lämpimiä..

Kasvihuoneen sisutus on edennyt hieman. Kaukalot on paikoillaan, kasvusäkkejäkin jo muutama, osassa jopa asukkaatkin. Huone onkin melko suuri, sain ängettyä sinne kaikki kuusi kaukaloa, eli vetää yhteensä 12 kasvusäkkiä. Lattian laitto on vielä vähän kesken.. Ja se betonisokkelikin jäi tekemättä, mutta ehkä sen voisi tehdä jälkeenpäin..?


Voikukkien ajelu ruohonleikkurilla näyttää jossain määrin tepsivän. Kasvitarhan paikka on nyt ajettu pari-kolme kertaa, ja voikukkia on huomattavasti harvemmassa kuin viereisellä pellolla. Täytyisi saada traktorin perään silppuri jolla voisi ajaa kaikki voikukkaset nurin..


..ennen kuin koko maailma on täynnä näitä..

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voikukan hahtuvapalloista saa hienoja taidekuvia, mutta muuten ne ovat ärsyttäviä (ainakin allergikolle, kuten minä). Kylmä yö oli täällä etelärannikollakin, +1 astetta. Ei olisi uskonut hellepäivien jälkeen tällaiseen takatalveen. Hrrrr!

Tilu kirjoitti...

Ärsyttävää, että tuli tällainen kylmäkausi (toivottavasti vain kausi). Monella on istutukset paleltuneet. Eilen tuli uutisissa, että jopa lintujen poikasia on kuollut kylmyyteen, voih.

Vuokko kirjoitti...

Maanantain vastainen yö oli meillä kovin kylmä, paikka paikoin jopa -5 astetta, meidän pihassa jäi 2-3 asteen välille. Onneksi kannoin kaikki suojaan ja kun ei kasvihuoneessani ole lämmitystä enkä löytänyt turvallisia kynttilöitäkään, niin peittelin kaksinkertaisen peiton alle tomaattini ym. Selvisivät!
Voikukkapelto on kuvissa kaunis...

Inkku kirjoitti...

Meillä on ollut kasvihuoneessa autonsisätila lämmitin pöhöttämässä ja oikeen kylminä öinä olen laittanut kasikin lämmitintä. Minkähänlainen sähkölasku on tulossa....?
Toivotaan ettei näitä kylmiä öitä enää kauan olisi.
Aamulla oli kurkkuun tullut kukka :)