maanantai 15. kesäkuuta 2009

Taidankin alkaa kuutarhuriksi


Vihdoin on ollut aikaa aukaista puutarhamessuilta hankittu kirja. M-i-e-l-e-n-k-i-i-n-t-o-i-s-t-a! Kirjan lopussa on kalenteri vuoden 2014 loppuun asti, josta voi tarkistaa minkä tähtimerkin päivä milloinkin on sekä kuun vaiheet, että osaa ajoittaa toimenpiteet puutarhassa oikein. Vaatii melko paljon perehtymistä, mutta on tosi jännää nähdä alkaako tuloksia näkyä. Porkkanat on kylvetty ja sipulit istutettu juuripäivänä. Ja nyt odottelen hedelmäpäivää tulevaksi että pääsen herneiden, kesäkurpitsoiden ja muiden "hedelmiä" tuottavien kasvien istutukseen..

Muutamia kuusta riippumattomiakin juttuja oli kerrottu. Esimerkiksi kesäkuun 18. päivä ennen kello 12 (klo 13 kesäaikaa) kitketyt rikkaruohot eivät kasva takaisin. Harmi kun en pääse tänä vuonna testaamaan, luomutarkastaja tulee torstaiaamuna käynnille. Ois tuossa kasvimaalla vielä muutama tonni juolavehnän juuria ja voikukkia. Ne olisi hyvä saada kerralla hävitetyksi..

2 kommenttia:

pioni kirjoitti...

Tuo rikkaruohojuttu on aika hauska. Määkään en saa kitkettyä niitä silloin, jos en ennen töihin menoa eli kukonlaulun aikaan;)

Dahlia kirjoitti...

Ai ai, mun on ehdittävä kitkeä silloin! ;)