tiistai 23. kesäkuuta 2009

Violetit, vaaleanpunaiset ja valkoiset

Akileijojen kukinnasta nauttii muutkin kuin minä..


Violettejä on eniten, muutama kaunis valkoinen ja pari ihan hennon vaaleanpunaista.
Tongin siemenvarastojani, ja sieltähän löytyykin useampia uusia lajikkeita ensi vuodeksi kokeiltavaksi. Taidan vaan heitellä osan siemenistä syksyllä penkkeihin, saavat kylmäkäsittelyn ihan luonnostaan. Sitten on yllätyksiä luvassa kun (jos) kasvavat ja alkavat kukkimaan.


Viime kesänä entisellä pihalla kukki kaunis punavioletti kerrottu akileija, mistä lie tupsahtanut penkkiin. Yritin siitäkin kiireessä juuri ennen muuttoauton starttaamista ottaa siemeniä talteen tyhjään jugurttipurkkiin ja purkki auton mukitelineeseen. Siinäpä taitaa purkki vieläkin olla paikoillaan..

Kuvista päätellen taitaa olla uuden kameran hankkiminen kohta edessä. Minkälaisilla kameroilla te muut kuvailette kukkianne?

4 kommenttia:

sariw kirjoitti...

Akileijoja on monenlaista. Meillä kasvaa lehtoakileijaa. Sitä on erikokoista ja väristä. Tuntuu, että joka kesä kukkii jokin uusi sävy. Ihanan helppoja : )

Tilu kirjoitti...

Valkoinen akileija on kaunis. Minulla kukki pari kesää oikein ihana valkoinen kerrottu akileija ja sitten yhtenä keväänä se ei enää noussut. Mihinköhän mahtoi menehtyä.
Nuo kukat ovat yhdenlaisia diivoja, joskus ne anteliaasti näyttävät sulojaan ja seuraavaksi ne oikuttelevat, nakkelevat niskojaan eivätkä enää näyttäydy.

Kukkia kuvailen Nikonin digijärjestelmällä ja joskus pienellä Canonin A510:lla, missä on myös jonkunmoinen zoomi.

Vuokko kirjoitti...

Akileija on kyllä herkän kaunis. Mulla ei ookkaan yhtään sitä vielä...
Kuvailen Canonin digipokkarilla, jossa on 8megapikseliä. Mallinumeroa en yhtäkkiä muista. Haaveissa on saman valmistajan järkkäri, jonka ostan, jos vain veronpalautuksia tänä vuonna tulee...

sasita kirjoitti...

Voih, minä haaveilen vaaleanpunaisesta perusakileijasta omaa pihaani somistamaan. Kauniita ovat, lapsena nämä olivat hopealla suosikkilistassani, ykkössija meni tietysti pionille. Oma räpsyttimeni on vanha möhköpokkari Canon Pro1, jolla saa ihan kivoja makroja, mutta väritoistoon en ole tyytyväinen. Sinivioletti tuntuu olevan sille täysin tuntematon värisävy (se peijooni suosii taivaansinistä) ja vihreät ovat usein sellaisia karamellivihreitä, oikein äiteliä. Kuvankäsittelyohjelmia kun en osaa käyttää niin kuvista tahtoo tulla vähän mitä sattuu. Mikähän tosiaan olisi hyvä, riittävän simppeli kamera tähän puutarhahommaan? Järkkärin aiheuttaamaan rahanmenoakaan linssiruljansseineen en haluaisi heittäytyä.