tiistai 25. toukokuuta 2010

1(1) omena(a)

Meille saapui perjantai-iltana omenapuita. Lajikkevalikoima luomuomenoilla oli aika suppea, tarkoitus oli tilata 19 puuta, mutta muutamaa lajiketta ei ollutkaan saatavilla. Kiitolinjasta ilmestyi pieni lava, jossa näkyi olevan muutama purkki sekä yksi puu. Tarkempi tutkiminen osoitti purkkeja olevan kymmenen, eikä puulla ollut juuria.. Tai siis oli, kolme paksua tylysti katkaistua juurta, joiden alle oli laitettu vähän multaa ja koko komeus säkkiin. Puu olikin pakko istuttaa saman tien.


Perjantaihin asti luultiin omenapuita tulevan kolmetoista kappaletta, joten onneksi olin kaivanut jo valmiiksi 13 kuoppaa. Yhden kuopan ihan valmiiksi asti, puolitoista metriä leveäksi toivon mukaan rikkaruohottomaksi kumpareeksi. Siihen pääsi 'Lepaan Liereä' kasvattelemaan uusia juuria. Kiepautin syvälle maan alle salaojaputkenpätkän kasteluputkeksi. Tukikepeiksi heinäseipäät. Nyt jännityksellä odottelen mitä omppupuulle tapahtuu..

Juurettomuuden lisäksi puu on leikattu hmm.. hieman kummallisesti, monissa oksissa on liian jyrkät kulmat jne. Kunhan puu ensin juurtuu kunnolla, niin paljon on vielä hommaa että tästä saadaan oikea omenapuu..


Kukathan tietysti pitäisi poistaa että malttaisi kasvatella niitä juuria, mutta enpä taida.. Ainakaan ihan kaikkia.


Ei kommentteja: