maanantai 17. toukokuuta 2010

Sinikan kanssa Kuokkalassa


Elikkäs luumuilua. Tein sen mitä ei saisi, leikkasin luumupuut.. No en siis oikeasti, mutta kaikki kuivat latvat sai kyytiä. Ei tullut haavoja, ei vuotanut nesteitä, joten vissiin ehkä kuitenkin oli ihan asiallista hoitoa. Samalla poistin runkosuojat ja jänisverkot. Oli jo aikakin.

Sinikka sai viime kesänä muuttomatkalla melko pahat kuljetusvauriot. Latvankärkiä kuivui paljon, osa pitkältäkin matkalta. Viime syksynä en kuitenkaan jaksanut/muistanut/ehtinyt leikata kuivia osia pois. Kevättalvella kävin ihmettelemässä kurttuisia, kuivia oksia. Ajattelin leikata ne heti kun tiedän varmasti missä vielä henki pihisee. Nyt sitten vihdoin viimein sain haettua oksasakset nurkan takaa, joten homma hoidettu. Tulihan siitä vähän hauskan näköinen, kun latvaversoista lähti reilu puoli metriä pois..

Kuokkalan punaluumussa oli huomattavasti vähemmän leikattavaa. Muutama taittunut oksa ja kuiva kärki. "Rennot oksat", nimilapussa sanottiin, ja tosiaan on hieman rennompi kaveri kuin jämäkästi ylöspäin osoittava Sinikka.


Ei kommentteja: