perjantai 7. toukokuuta 2010

KukkapenkkiprojektiTalon edustalta viime kesänä kyytiä saaneiden juhannusruusujen tilalle pitäisi keksiä jotain kaunista. Välillä olen ollut rakentamassa siihen havuryhmää, välillä taas perennapenkkiä. Nyt työt on sen verran käynnistyneet että olen kaivanut reunoilta kivet esiin. Wanhan pirtin nurkalta lähtevää nurmikäytävää levensin raivaamalla röyhähtäneitä pajuangervopuskia rankalla kädellä. Rinteeseen tulee ehkä muutama porras. Ja ehkä kaariportti köynnöksille..

Kun ruusut on pois varjostamasta, pääsee alla piileskelleet skillat esiin. Enpä tiennyt niitä tässä kohti olevankaan.. Ne pitää siirtää kunhan vaan keksin minne, ehkä nurmikon puolelle. Tulevan penkin ajattelin reunustaa noilla ihanilla pyöreillä luonnonkivillä. Jos vain onnistuisi tekemään hieman erinäköistä kun mummolan kukkapenkinreunukset.. Iso pyöreä järkäle toimii istuskelupaikkana ja saa jäädä paikalleen.

Penkistä on tulossa soikea, kokoa on n. 4 x 5 metriä, ja vähän suunnittelin tekeväni siitä kaksikerroksisen. Katotaan miten se onnistuisi, pengertämällä ainakin kun kerran on rinteessä. Tämän hetken kuvitelmissani penkissä kukkii ihanat pionit..

3 kommenttia:

Maria kirjoitti...

Hienoa; istutusalueen tulee olla juuri tuollainen iso ja kaksikerroksisena siitä tulisi varmasti upea! Pioneita, ehdottomasti!

Saara kirjoitti...

Kuulostaa hyvältä. Pionit on täälläkin tykättyjä ;)

Vianna kirjoitti...

Kiitos! Kyllä siihen näyttää tulevan pioneita, ja alkuun penkki saa toimia muidenkin perennoiden väliaikaisena asuntona.