perjantai 28. toukokuuta 2010

Ei tapahdu mitään..

Kylmää, koleaa ja tuulista. Tuntuu ettei pihalla ole havaittavissa minkäänlaista edistystä. Uusia kukkia ei avaudu ihan joka päivä, itse asiassa viimeksi on alkanut kukkimaan lemmikit ja helmililjat, joskus reilu viikko sitten. Omenapuukin on nuppunsa aukaissut. Sen sijaan hämyvuokko pitää nuput tiukasti supussa. Täytyykin siirtää se paremmalle paikalle, vierestä kaadettiin keväällä iso syreenipensas ja tarkoitus on rakentaa siihen kohti kulkuväylä. Mutta hyvin se on levinnyt, varsia on monta ja kolmessa niistä on nuput. Ja vieressä nököttää toinenkin taimi, siinä on yksi nuppu.


Tuomessa on vielä kukat ihan tallella, tuoksu tosin taitaa olla jo mennyttä. Ja alkaapa ne kukatkin pikkuhiljaa varista maahan. Vaahteroiden juurella on jo paaljon varisseita kukkia. Kielo on rullannut lehtitötteröt auki ja kasvattanut muutaman kukkavanankin. Näitä odottelen avautuviksi. Saa sitten taas tuoksutella..


Lidlin oranssit tulppaanit on jaksaneet hehkua kylminäkin päivinä. Navetan seinustalla on yksi 'White Triumphator' auennut. Aarreaitan taakse istutetuissa kreikantulppaaneissa näkyy jo väriä, mutta vaikka kuinka usein käyn katsomassa, nuput on ja pysyy kiinni. Kreikantulppaanien takana kasvaa nuokkutähdikit, jotka ovat myös jo hienosti nupulla. Ihan mielenkiinnolla odotan minkälaisia kukkia näistä ilmestyy.

1 kommentti:

Puutarhablogi kirjoitti...

Tämä oli kyllä siinä mielessä harmillinen kevät, että tuo helleaalto runttasi suuren osan kevään kukkaloistosta yhteen viikkoon. Nyt sitten tuli hyvinkin kylmää ja kaikki seisoo.

Mutta onneksi ehti nauttia täysin siemauksin jo parin helleviikon annista. Ja eiköhän se taas lähde vähitellen etenemään ilmojen lämmitessä :)