maanantai 21. toukokuuta 2012

Si-ni-nen


Ohhoh! Keittiön ikkunan alla majaileva hirsipenkki näyttää yllättävän sinispitoiselta ainakin tähän aikaan kesästä. Ihan vahingossa olen "suunnitellut" siihen paljon sinisiä kevätkukkijoita: nyt kukassa on skilloja, kevätkaihonkukkaa, rotkolemmikkiä ja imikkää. Yksi pieni keltainen kevätlinnunsilmä yrittää sotkea väripalettia. Oikeastaan näyttääkin hyvin hauskalta.. Ja vielä kun noiden kukkien sininen on oikeasti sinistä eikä siniviolettia.



Luvassa on lisääkin sinistä, sillä penkissä kasvaa myös helmililjoja, hämyvuokkoja, sinilatvaa, vaaleansinistä akileijaa, kuunliljoja - ainakin. Ja toki löytyy muitakin kuin sinisiä: pikkusydän, tähtiputket, varjohiippa, tuoksumatara, kerrottukukkainen valkovuokko, ja pitäisi olla perhoangervokin, joka näyttää ehkä kuitenkin hävinneen talven aikana - tai viime kesänä koirien kaivausten seurauksena. Tähän aikaan vuodesta penkissä näyttää olevan vielä tilaa, esim. sinivaleunikolle..



Perennapenkki sijaitsee talon koillispuolella ihan melkein seinän vieressä, ja ajattelin paikan olevan liian varjoinen monille, mutta hyvinpä näyttävät tuossa kaikki kukkivan. Aamusta aurinko pääsee paistelemaan suoraan kukkasille noin puolillepäiville asti, ehkä se kuitenkin sitten riittää. Tai ehkä saattaa vähän myöhäistää kukintaa, skillatkin on vielä osa ihan nupulla, samoin kaikki vuokot ja helmiliinit.

3 kommenttia:

Erjuska kirjoitti...

Kivoja kuvia. Tuo kevätkaihonkukka on suloinen. Sinivaleunikkoa olen omalle pihalle yrittänyt kasvattaa siemenistä, vaan en ole onnistunut. Taitaa olla parempi ostaa valmis taimi.

Mukavaa viikon alkua. T. Erjuska

Marietta kirjoitti...

Perhoangervo nousee tosi myöhään, ehkäpä se sieltä on vielä tulossa.
Kaunista sinistä kukintaa penkissäsi!

Between kirjoitti...

Tykkään kevätkaihonkukasta. Se on helppohoitoinen ja kiva aluskasvina. Takuuvarma kevätkukkija.