tiistai 26. toukokuuta 2009

Isot tuomipihlajat


Vaahterakoivu ei olekaan pihan ainoa tuplapuu. Syksyllä katsottiin että nurmen laidalla nököttää kaksi vanhaa pihlajaa. Niin vanhoja, että näyttävät jo vaarallisilta. Kas kummaa, kevään koittaessa toinen alkoi puskea tuomenlehtiä. Haa, hän onkin tuomipihlaja. Hyvä juttu, sillä sitten kun pihlaja on oikeasti vaarallisen laho ja täytyy kaataa, jäljelle jää valmiiksi iso puu. Viereisen pihlajan juurella näkyi myös olevan tuomenpoikasia.

Tänään huomasin että toinenkin pihlaja on puoliksi tuomi! Joka jopa kukkii jo.. Täytyy vissiin pitää silmät oikeesti auki kun pihalla liikkuu.. Juuri eilen siistin tuomipihlajien alla olevasta "kukkapenkistä" nokkosia ja juolavehnänjuurakoita pois, silmät maata kohti ja nokka tukossa näköjään koko ajan kun en huomannut tuomentuoksua.

Jee! Pääsen kuvailemaan tuomenkukkia kunhan aurinko päättää näyttäytyä kunnolla.

2 kommenttia:

Vuokko kirjoitti...

Tuomi on kova tekemään juurivesoja, se on tullut huomattua. Tuomen tuoksusta kesä alkaa, meilläkin ihan pian kukkii :)
Jään odottelemaan tuomenkukkakuvia...

sariw kirjoitti...

Tuomi on kyllä upea ja sen tuoksua ei mikään voita. Harvalla vaan on tilaa sille, sehän tulee tosi leveäksi, sitten aikaa myöden.
Kukkimisen jälkeen tuomi palautuu takaisin vaatimattoman näköisten kasvien joukkoon ; ) Ei mikään ihme, jos ei sitä tunnista...