perjantai 15. toukokuuta 2009

Tämän kesän projektit


Kolmesataa metriä lämpökäsiteltyä terassilautaa, jokunen vahvempi lankku. Maksoi mansikoita, vaan kylläpä sitä ilolla maksaa kun tietää että on täysin myrkytöntä puuta. Täytyy tehdä vielä toinen reissu Lunawoodin tehtaan pihalle kaivelemaan hävitysuhan alla olevia rytöpuukasoja. Niistä voi löytyä sopivia kapuloita kasvimaan istutuskaukaloihin. Niissä onkin sitten varmasti turvallista kasvatella syötäviä. Ja onpahan valmiiksi vanhan näköistäkin.. Muistuttivat muuten että terassi kannattaa sitten heti öljytä että säilyttää pintansa ja värinsä, ja minä innoissani kyselemään että tarkoittaako se että jos ei öljytä niin muuttuu kauniin harmaaksi, sellaiseksi vanhannäköiseksi.. Lautojen päädyt kannattaa kuitenkin kuulemma käsitellä vaikka muuten ei terassia öljyäisikään.

Kasvihuone siintää alakuvassa taustalla. Edelleen puuttuu sokkeli ja pleksit.. Tuo vaalea läntti kasvihuoneen edessä on suodatinkangas, joka markkeeraa istutuskaukaloiden paikkaa. Lapset kutsuu sitä auringonottopaikaksi, juoksevat reunoja pitkin sukkasillaan.. Riihen vanhat lattialankut saattavat myös päästä istutuskaukaloiden reunoiksi. Myös se kuution vetoinen valkoinen häkissä oleva muovikuutio (eli kasteluvesisäiliö) pitäisi kuljettaa autotallin nurkalta kasvimaan nurkalle.

Perunat on istutettu, Mies istutti peltoon ja minä nurmikkoon. Vähän jäi homma kesken. Tuulee niin ettei mitään sanomalehtiä voi alkaa levittelemään perunoiden päälle, ne on hetkessä jossain muualla. Toivottavasti naapurit eivät ole kovin tarkkaan seuranneet kun olen levittänyt nurmikolle peittoa, kastellut sen ja sitten kiroillut ja juossut pitkin peltoja pyydystämässä sanomalehtiä.. Onneksi eivät ehkä ainakaan ole nähneet että peiton alla pötköttelee perunoita.. Kateviljelyohjeissa pitäisi olla varoitus: Älä kokeile tuulisella säällä!

Kylläpä näissä touhuissa yksi kesä menee. Jos vaikka jotain satoakin saisi. Sorruin hankkimaan äitienpäivälahjaksi itselleni luumupuun. Kuokkalan punaluumu taisi olla hän. Tarkoitus olisi tuoda sille Sinikka entiseltä pihalta morsiameksi. Katsotaan suostuuko Sinikka kosintaan..

1 kommentti:

Tilu kirjoitti...

Teillähän on hyvä kisa miehesi kanssa kumman potut paremmin kasvaa, ruohikkoperunat vai perinteisesti perunamaalla kasvatetut.