perjantai 8. toukokuuta 2009

Missä viipyvät he?

Skilla on yksi lempikukistani. Kukka on lähes täydellinen, vähän ehkä liian pieni vaan.. Ehkä se onkin hyvä, on pakko pysähtyä ja katsoa ihan läheltä. Väriyhdistelmä on kaunis, ihanaa sinisensinistä sekä vaaleanvihreää, varressa häivähdys violettia. Aah..


Skilla on yleensä ollut pihan ensimmäinen kukkija. Siellä entisellä pihalla ainakin. Tänne uuteen puutarhaani istutin syksyllä monta (sata, kaksisataa, kolmesataa..?) skillansipulia - nurmikkoon, haaveena oli sellainen ihana sininen kukkamatto kevätnurmella. Koskaan ennen en ole sipuleita nurmikkoon istuttanut. Ei kovin hyvältä näytä tämä kokeilu. En ole onnistunut löytämään nurmen seasta vielä yhtään pientä piippanaa maasta kurkistamassa. Ovat tainneet sipulit kelvata myyrille..


Ilokseni huomasin, että pihassa on jo ennestään kasvanut skilloja. Melko varjoisassa paikassa syreenien juurella (johon on suunnitteilla iiiso puolivarjon kukkatarha), narsissien kainalossa on muutamia sinisiä nuppuja sekä pienenpieniä siementaimia. On vaan ollut niin kovin kylmää ettei oikein kukaan ole vielä uskaltanut kukkiaan avata. Kaksi valkoista krookusta ovat uhkarohkeimmat.


Sinistä säihkettä odotellessa..

3 kommenttia:

Tilu kirjoitti...

Kauniita lähikuvia kukista.
Hyvää äitienpäivää!

TeeKoo kirjoitti...

Upeita kuvia!!! Kyllä kun katsoo oikein lähemmin niin on kaunis kukkanen! Ja sininen kukkameri ja säihke varmasti olisi kiva:)

Olen ihaillut skilloja naapurin pihalla ja suunnitellut itsekin hankkivani niitä...

pioni kirjoitti...

Meilläkin scillat vasta kurkistelevat nurmikon seasta.