sunnuntai 24. toukokuuta 2009

Lemmikkini

Yksi pieni muualtasiirretyn lemminkin kukka on auennut. Ensimmäinen. Löysin tulevalta kasvimaaltakin (juu, edelleen vaiheessa..) lemmikin taimia voikukkien seasta. En tiedä onko ne enää pelastettavissa, vai joko jyrä ajoi ylitse..


Uusi luumupuukin kukkii pian. Sinikkaa vain ei näy eikä kuulu. Toivottavasti ennättää ajoissa paikalle, yhtäaikaa kukkimaan. Luumu asuu vielä ruukussaan, en ole päättänyt mihin hänet loppusijoitan.


Narskuja on piha pullollaan. Kiva kun ensimmäiset on keltaisia, mutta hyvä että näistä löytyy muitakin värejä. Lajikkeista ei ole tietoakaan, monet oli täällä jo valmiina ja niiden itse istutettujenkin nimet on jo unohtuneet.. Kauniita, ihania, aurinkoisia.


Uutena tulokkaana pihalla on yksi kappale marjatuomipihlajaa. Kysyin Agrissa myyjältä että onkohan lajikkeesta tietoa, niin hän vastasi että ei mutta tämä ei ole se saskatoon, ihan tavallinen marjatuomipihlaja vain.. Siis häh..? Luulin kylläkin että marjatuomipihlaja Amelanchier alnifolia on nimenomaan sama asia kuin saskatoon.. Ajattelin sijoittaa tämän ei-saskatoonin aamuaurinkopenkin laajennusosaan.

Kohta on kielojen vuoro kukkia. Lehtitötteröitä on paaljon, täytyy pian alkaa etsimään kukkavanoja..

Ei kommentteja: